Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Καλές Γιορτές!

Οι μπαλκονόπορτες ήταν κλειστές, το ίδιο και τα παντζούρια. Τα καλοριφέρ έκαιγαν στο φουλ, γιατί η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε πέσει κάτω από το μηδέν. 
Η μέρα είχε ήδη χαράξει, αλλά το κρύο δεν έλεγε να υποχωρήσει. Ο Μιχάλης ξύπνησε και τράβηξε κατά την κουζίνα για να φτιάξει καφέ. Ήξερε ότι, η γυναίκα του δεν άνοιγε τα μάτια της, αν δεν υπήρχε καφές έτοιμος. Έβαλε τον καφέ να γίνεται και άνοιξε το παντζούρι της κουζίνας. Το θέαμα τον καθήλωσε. Όλα ήταν κάτασπρα. Η αυλή ήταν λες και κάποιος είχε στρώσει ένα άσπρο χαλί, τα κλαδιά στα δέντρα είχαν λυγίσει από το βάρος του χιονιού. Οι στέγες των σπιτιών, κάτασπρες και αυτές..... Χιόνιζε ακόμα. 
Μόλις τελείωσε με την προετοιμασία του καφέ, γύρισε στην κρεβατοκάμαρα. Η Αγγέλα κοιμόταν ακόμη. Δεν άναψε το φως, παρά πήγε κοντά της και της ψιθύρισε στο αφτί. «Αγάπη μου, έξω χιονίζει!». Εκείνη αναδεύτηκε στον ύπνο της. Μετά χαμογέλασε, πετάχτηκε από το κρεβάτι και έτρεξε στην κουζίνα.
Το θέαμα από τη μπαλκονόπορτα την έκανε ευτυχισμένη. Γύρισε στον Μιχάλη, τον αγκάλιασε τρυφερά και του είπε: « Χρόνια πολλά αγάπη μου!!!! Καλά Χριστούγεννα!!!». 

Υ.Γ. Από αύριο μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2011 θα λείπω...... 
Όχι καλέ, δεν πάω πολύ.... μακριά..... Μέχρι, την άλλη άκρη του κόσμου λέω να πάω αυτή τη φορά. Ούτε για κακό πάω...... Μια βόλτα και θα ξαναγυρίσω.....
Βέβαια, θα μου βγει λίγο ξινό αυτό το ταξίδι, το ξέρω..... αλλά δεν βαριέστε.... Μια ζωή την έχουμε..... 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!!!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ!!!!!!!

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δέσμια

Εδώ είμαι. Δεν έφυγα, ούτε και το έχω σκοπό, απλά έχω τις κλειστές μου. Είναι που, ενώ όλα πάνε καλά, κάτι με κρατά σφιχτά πίσω. Τραβάω να κόψω τους ιμάντες, με όλη την δύναμη του σώματός μου, αλλά δεν καταφέρνω να τους σπάσω, γιατί η καρδιά μου είναι τόσο πολύ δεμένη με αυτούς, που αν συνεχίσω..... το πιθανότερο είναι να την ξεριζώσω....
Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο. Δεν μπορώ να διαλέξω. Να είμαι εκεί, δέσμια και να στριφογυρνάω για να κάνω λίγο χώρο να αναπνεύσω και να μην πνίγομαι.... ή να ζήσω χωρίς αυτή και να μη με νοιάζει για κανέναν και τίποτα....... Δίκοπο μαχαίρι. Σε όποια απόφαση και αν πλησιάζω το τίμημα είναι μεγάλο. 

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

BEDFORD.... ENGLAND

Πριν μερικούς μήνες, ο αγαπητός μου συμβίος αποφάσισε να πάει στην Γηραιά Αλβιόνα..... για να κάνει μαθήματα tunnel... στο Bodyflight του Bedford, με τους Blue Rebels.
«Που πας, αγόρι μου, χωρίς εμένα;», τον ρωτάω.
«Πουθενά αγάπη μου, θα έρθεις και εσύ μαζί!», μου απαντά. 
Και έτσι, βρεθήκαμε το Σάββατο το πρωί, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εμείς και οι Blue Rebels, με προορισμό το Gatwick του Λονδίνου.
Τώρα, θα μου πείτε ότι, έχετε άγνωστες λέξεις, π.χ. tunnel, Blue Rebels, Bedford.....Bodyflight, αλλά θα σας τα πω, ένα ένα με τη σειρά....
Οι περισσότεροι ξέρετε ότι, ο Γιώργος, είναι αλεξιπτωτιστής. Ξέρετε, επίσης, ότι κάνει άλματα, με τους Blue Rebels. Οι Blue Rebels, έχουν διακριθεί δύο φορές και έχουν την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα άλματα, στο Fourway. Ο Γιάννης, η Κόνη, η Ιλιάνα και ο Σπύρος. Δεν είναι μόνο αυτοί, είναι ολόκληρη ομάδα, που χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά, έχουν κάνει περήφανη την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δυστυχώς, δεν το ξέρει.....(τέλος πάντων).....
Σε αυτή την ομάδα είναι μαθητής και ο δικός μου ο Γιώργος και είμαι πολύ, μα πάρα πολύ, ενθουσιασμένη!!!!!!
Από που να ξεκινήσω; Φτάσαμε στην Αγγλία το απόγευμα του Σαββάτου και πήραμε το πούλμαν, που μας περίμενε, για να μας πάει στις εγκαταστάσεις.
 Χωρίς να χάσουν χρόνο, ετοιμάστηκαν για την αυριανή μέρα, που θα έμπαιναν στην τουρμπίνα.
Και μερικά μαθήματα με τα ροδάκια.....
 

 Όταν τελείωσε η προετοιμασία, πήγαμε στα δωμάτιά μας για ξεκούραση, γιατί η επόμενη μέρα ήταν γεμάτη και κουραστική. Ένα θα σας πω.... ήμασταν πολύ κουρασμένοι και πολύ πεινασμένοι. Έτσι, παραγγείλαμε πίτσες και μακαρονάδες να φάμε....... αλλά το μετανιώσαμε οικτρά...... Δεν υπάρχει φαγητό στην Αγγλία που να τρώγεται.... Σε τρεις μέρες έχασα δύο κιλά....
Όχι, δεν έβγαλα φωτογραφίες, γιατί και αυτές θα ήταν άνοστες.....
Την επομένη το πρωί, είχαμε με τον Γιώργο χρόνο, να πάμε και να δούμε το Bedfrord.
Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις, που είναι η τουρμπίνα και τα καταλύματα για τους επισκέπτες.
Και εδώ είναι η περιοχή γύρω από το κτίριο.
Μια και είχαμε χρόνο, κάναμε μια βόλτα στην πόλη.










 Είπαμε να τα δοκιμάσουμε.... και το κάναμε.... και δεν τρώγονταν ούτε αυτά!!!!
Αφού γυρίσαμε και ξεκουραστήκαμε..... ξεκίνησε η τουρμπίνααα....Αυτοί στο βίντεο είναι οι Blue Rebels!!!!

 Και σε αυτό το βίντεο είναι, της καρδιάς μου, ο Blue Rebel!!!!
Μου βγήκε λίγο μεγάλη η ανάρτηση, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Η αλήθεια είναι, ότι ψήνομαι και εγώ να το κάνω. 
Δεν ξέρω αν έχω τα κότσια, θα δείξει!!!!! Πάντως, πέρασα τέλεια και είμαι σε αναμονή για να ξαναπάω!!!!!

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......