Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Υπέρ άνω υποψίας. δ’

Καλοκαίρι. Έναστρος ουρανός, με απαλό αεράκι. Στο τέλος της οδού Ανθέων, η καγκελόπορτα του φράχτη, είναι διάπλατα ανοιχτή. Λιμουζίνες, η μία πίσω από την άλλη, ακολουθούν τα αναμμένα φαναράκια, που είναι τοποθετημένα προσεκτικά στις δυο πλευρές του δρόμου, για να καταλήξουν στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς οικοδομήματος. Οι πόρτες τους ανοίγουν κι από μέσα κατεβαίνουν γυναίκες στολισμένες με τουαλέτες και ακριβά κοσμήματα, συνοδευόμενες από άντρες που φορούν σμόκιν. Όλοι κατευθύνονται στην μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί μέσα στο  σπίτι κι από εκεί στον κήπο.
Η μεγάλη δεξίωση γίνεται προς τιμήν της γυναίκας του υπουργού υγείας, που έχει τα γενέθλιά της. Ο υπουργός χαμογελά αυτάρεσκα, καθώς υποδέχεται τους καλεσμένους του. Η γυναίκα του είναι όμορφη, έξυπνη, μορφωμένη και πάνω από όλα νέα. Μόλις τριάντα πέντε ετών. Αυτός έχει ήδη κλείσει τα εξήντα. Την γνώρισε πριν τρία χρόνια στην κλινική που εργάζονταν, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, με πρόβλημα στην καρδιά. Αυτή τον κούραρε. Μέχρι να πάρει εξιτήριο, το ειδύλλιο είχε αναπτυχθεί. Λίγους μήνες μετά, ήταν ήδη παντρεμένοι. 
Η προσέλευση των καλεσμένων τελείωσε και όλα έδειχναν ότι η βραδιά θα είχε μεγάλη επιτυχία. Και είχε. Για βδομάδες μίλαγαν στους κύκλους της καλής κοινωνίας για το τι φορέθηκε, ποιοι παρεβρίσκοντω και ποιοι όχι, τι έφαγαν και τι ήπιαν. Ακόμη και οι εφημερίδες της εποχής, το ’χαν πρωτοσέλιδο, για δυο μέρες, τουλάχιστον. Κανένας, όμως, δεν έμαθε ποτέ, τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ, λίγες ώρες μετά την έναρξη της δεξίωσης, ούτε ποτέ συνέδεσε το ένα γεγονός με το άλλο. Την παραίτηση του υπουργού και την αυτοκτονία του δύο μήνες μετά. 
......
Ο Ευγένιος χαμογέλασε, χαιρέκακα. Εκείνο το πάρτυ ήταν που τον καθιέρωσε, ολοκληρωτικά.  
«Η καημένη η Αλεξάνδρα. Άραγε, τι να έγινε από τότε;», αναρωτήθηκε.
Όταν συνήλθε από το σοκ της πτώσης, τράβηξε τα βήματά του στην βιβλιοθήκη και πήγε στην αγαπημένη του πολυθρόνα, που έβλεπε στον κήπο. Σήκωσε την κουβέρτα και κάθισε. Την έριξε στα πόδια του. Το βλέμμα του χάθηκε στα γυμνά δέντρα και το ξερό γκαζόν. Στα παρτέρια, τα ξερά κλαδιά, πρόδιδαν ότι κάποτε ο κήπος, έσφυζε από ζωή. Τώρα, πέθαινε κι αυτός μαζί με τον ιδιοκτήτη του. 
«Αλεξάνδρα.», ήρθε το όνομα πάλι στο μυαλό του. Είχε πολλά χρόνια να την σκεφτεί. Από τη δεξίωση και μετά δεν ξανά συναντήθηκαν, αλλά ούτε έμαθε ποτέ τι απέγινε. Σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε. Βέβαια, οποιαδήποτε γυναίκα να ήταν στη θέση της, το ίδιο θα έκανε.
Ήταν την εποχή, που εκείνος, δούλευε ακόμη στη κλινική, σαν απλός γιατρός. Στην αρχή, η Αλεξάνδρα τον απαξίωνε. Με υπομονή και επιμονή, κατάφερε να την τουμπάρει. Όταν πια σιγουρεύτηκε για την αγάπη της και ότι ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μην τον χάσει, την έριξε στην αγκαλιά του υπουργού. Ο πορνόγερος, έπεσε σαν ώριμο φρούτο. Στα τρία χρόνια που ακολούθησαν, η Αλεξάνδρα του φάνηκε πολύ χρήσιμη. Το σπίτι του υπουργού, ήταν πάντα ανοιχτό για εκείνον, ακόμη και όταν ο υπουργός έλειπε από αυτό. 
Σε αυτές του τις επισκέψεις φρόντιζε να μαθαίνει, από την Αλεξάνδρα, για τις διασυνδέσεις του άντρα της με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Είχε μια υπόνοια, αλλά του έλειπαν τα στοιχεία. Τα εμβόλια ήταν έτοιμα για παραλαβή, χωρίς να είναι ολοκληρωτικά ελεγμένα και θα έμπαιναν στην αγορά.  Η Αλεξάνδρα ήταν αυτή που του έδωσε τα συμφωνητικά με το ύψος της προμήθειας προς τον υπουργό, από τις εταιρείες. Έτσι, το βράδυ της δεξίωσης, στο γραφείο του υπουργού παίχτηκε η σκηνή, πριν το ολοκληρωτικό τέλος.
Ο Ευγένιος, με τα αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια, απείλησε ότι θα αποκαλύψει τα πάντα στον τύπο και την τηλεόραση, εάν ο υπουργός δεν του έδινε τη θέση του γενικού διευθυντή της κλινικής και ένα ποσό, των είκοσι εκατομμυρίων δραχμών, για να βγάλει τον σκασμό και να ξεχάσει το θέμα. Ο υπουργός στην αρχή αντιστάθηκε και τότε ο Ευγένιος του αποκάλυψε και τον ρόλο που έπαιξε, η ίδια η γυναίκα του, στην ιστορία αυτή. Μέσα στην απελπισία του ο υπουργός, την κάλεσε στο γραφείο του, για να μάθει αν είναι αλήθεια ή όχι. Εκείνη, δεν το αρνήθηκε. Μέσα σε εκείνο εκεί το γραφείο, για πρώτη φορά συνειδητοποίησε ότι για τον Ευγένιο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα πιόνι που χρησιμοποιήθηκε, για μια θέση και λεφτά. Ότι ποτέ δεν την αγάπησε. Ότι ήταν ένα σκαλοπάτι και τίποτα άλλο.
Δυο μέρες μετά την δεξίωση, η Αλεξάνδρα, εγκατέλειψε τον άντρα της και χάθηκε. Ο υπουργός, απέκρυπτε το γεγονός της φυγής, λέγοντας ότι η γυναίκα του, έκανε ταξίδι αναψυχής στην Αμερική. Όταν τον βρήκαν στο γραφείο του με μια σφαίρα φυτεμένη στον κρόταφο και την παραίτησή του υπογεγραμμένη, όλοι πίστεψαν ότι αυτοκτόνησε, γιατί η σύζυγός του, δεν ξανά γύρισε από τότε που έφυγε. Όμως η αλήθεια, ήταν τελείως διαφορετική. Ο υπουργός, φοβόταν τον Ευγένιο. Τον είχε ικανό, μια ζωή να τον εκβιάζει, για να του αποσπά λεφτά και θέσεις. Και δεν είχε άδικο. Ήδη ο Ευγένιος ετοίμαζε καινούρια απειλή, αλλά τον πρόλαβε η αυτοκτονία. 
....
Το σκοτάδι, απλώθηκε στον ορίζοντα. Ο Ευγένιος ένιωσε ένα σφίξιμο στο στήθος και τον αέρα να λιγοστεύει στα πνευμόνια του. Είχε ξεχάσει να πάρει τα φάρμακά του. Η πλάτη του άρχισε να πονά και να μουδιάζει το αριστερό του χέρι. Έμφραγμα. Κάπου στο γραφείο του, είχε υπογλώσσια. Πέταξε την κουβέρτα στο πάτωμα και με δυσκολία σηκώθηκε. Τα πόδια του, δεν τον κράταγαν και το σφίξιμο μπροστά, έγινε πιο δυνατό. Γονάτισε  και προσπάθησε να πάρει ανάσα. Ο αέρας μπήκε με ορμή στα πνευμόνια του, αλλά δεν βγήκε. Τα ένιωθε να διογκώνονται. Σύρθηκε με δυσκολία και κοφτές ανάσες, μέχρι το γραφείο του.
«Θα πεθάνω!», σκέφτηκε. 
Άνοιξε το συρτάρι, αλλά δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του να δει που είναι τα φάρμακα. Έβαλε το χέρι του κι άρχισε να πετάει έξω το περιεχόμενο του συρταριού, μέχρι που, μπροστά του, επιτέλους, βρέθηκε η καρτέλα με τα μικρά στρογγυλά χαπάκια. Με τρεμάμενα χέρια πίεσε να βγει ένα, αλλά εκείνο έπεσε και κύλισε μακριά. Προσπάθησε πάλι ως που κατάφερε κάποιο να το συγκρατήσει και να το βάλει στο στόμα του. Το έβαλε κάτω από τη γλώσσα του, ξάπλωσε εξουθενωμένος και περίμενε να δράσει το φάρμακο. Σε λίγο, η αναπνοή του άρχισε να γίνεται, σχεδόν, κανονική και το σφίξιμο, να φεύγει από το στήθος του. 
«Παραλίγο!», ψιθύρισε.

18 σχόλια:

  1. Α! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ....ΑΥΤΗ Η ΝΤΑΡΝΤΑΝΟΣΟΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. ΓΥΡΕΥΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ....ΜΑΛΙΣΤΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου, γλυκιά μου Έφη,
      αυτή η ντραρντανοσοκόμα δεν είναι η Αλεξάνδρα. Συγγνώμη που σου χαλάω την φαντασίωση..... χαχαχαχαχα!
      Σε βάζω πάλι σε σκέψεις!!!!
      Την καλησπέρα μου και καλό Σαββατοκύριακο και καλό Μήνα και πρόσεχε μην σε ξεγαλάσει κανείς!!!!
      Φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  2. Ωστε έτσι ο πορνόγερος!
    Δώστου να καταλάβει Σταυρούλα μου βγάλε όλο σου το άχτι και το δικό μου επάνω του μην τον λυπηθείς ούτε λεπτό!
    Για να μάθει να σέβεται αν όχι τις γυναίκες τα αισθήματά τους!

    Καλό ΠΣΚ με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zoyzoy,
      στο ’πα εγώ.... Είναι κακός ο Ευγένιος που μόνο το όνομα έχει και όχι την χάρη....
      Καλό απόγευμα, φιλενάδα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  3. ΦΟΒΕΡΟ !!! Καλά δεν παίζεσαι !!!
    Θα σε λέω συνάδελφο από εδώ και πέρα !! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gip,
    αλήθεια σου άρεσε τόσο πολύ; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Καληνύχτα και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταυρούλα μου είσαι απίθανη. Ναι, έχει δίκιο ο Gip. Είναι Απίστευτη η συνέχεια σου, ενδιαφέρουσα πλοκή και ωραία αφήγηση. Ό,τι και να πω, είναι λίγο. Μπράβο σου.
    Καλό Μήνα απο αύριο.
    Καληνύχτα και μια ζεστή αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. marimar,
      σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Δεν έχω λόγια να πω τι πραγματικά αισθάνομαι για τα τόσο ενθαρρυντικά σχόλια!!!! Να είσαι καλά!!! Καλό μήνα και σε σένα και καλή εβδομάδα!!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα Σταυρούλα...
    ...και καλά "γραψίματα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευ αγωνίζεσθαι,
      καλό μήνα!!!! Ευχαριστώ πολύ για την ευχή!!! Να είσαι καλά!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Εγώ, ως συνήθως, είχα χάσει επεισόδια και τα διάβασα και τα τέσσερα μαζί. Πολύ ωραίο... Αναμένω τη συνέχεια, με αγωνία. Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimiscon,
      σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που αρέσει και σε σένα!
      Την καλησπέρα μου!!! Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Έφη μου!
      Καλό μήνα και σε σένα, γλυκιά μου!!!!!
      Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετική η συνέχεια γειτόνισσα!! Να σαι καλα:) κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον μας!!! Φιλια πολλα και καλο σου μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Leviathan,
      σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σε ευχαριστώ επίσης που το βρίσκεις ενδιαφέρον!
      Τα φιλιά μου, γείτονα, από την βροχερή Δράμα!!!! Καλό βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  10. Και εκεί βρέχει ε? Δε θέλω άλλη βροχή...

    καλό βράδυ γειτόνισσα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Leviathan,
      καρεκλοπόδαρα, γείτονα!!!!!!!
      Καλό βράδυ και σε σένα!!!! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......