Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αποξένωση.....

Η Μαρίνα άνοιξε την μπαλκονόπορτα και βγήκε στο μπαλκόνι με τον καφέ στο χέρι. Ατένισε για λίγο την τόσο γνώριμη θέα των τελευταίων τριών χρόνων, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε καθόλου. Η ψυχή της ήταν κρύα και παγωμένη περισσότερο και από μια χειμωνιάτικη νύχτα. Ο ήλιος προσπάθησε να παίξει μαζί της. Έριξε το φως του και την ζεστασιά του στο πρόσωπο και στο κορμί της  αλλά  εκείνη αντί να ζεσταθεί, αναρρίγυρσε.
Ακούμπησε το φλιτζάνι στο τραπέζι και άναψε ένα τσιγάρο. Είχε πολύ καιρό να καπνίσει. Το ’χε κόψει, αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνθηκε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να κρατηθεί και να παρηγορηθεί. Μεγάλο λάθος, το ’ξερε. Θα της γινόταν ξανά συνήθεια, αλλά λίγο την ένοιαζε πια. Όλα είχαν τελειώσει......
Ο Βασίλης είχε διαβεί την πόρτα του σπιτιού τους από χθες το βράδυ, μετά τον τελευταίο τσακωμό, που ήταν ο χειρότερος από όλους. «Ήταν μεγάλο σφάλμα να παντρευτούμαι», της είπε. «Δεν το βλέπεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πια;», και βρόντηξε την πόρτα πίσω του επισφραγίζοντας τα  τελευταία του λόγια, δίνοντας έτσι  τέλος σε ένα γάμο που ποτέ, ούτε και η ίδια ήξερε γιατί, συνέχιζαν.
Έβγαλε τη βέρα και την ακούμπησε δίπλα στον καφέ. Έπρεπε να νιώθει ανακούφιση. Το είχε καταλάβει και η ίδια πως η σχέση τους από την αρχή ήταν αρρωστημένη, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν έφτανε αυτό το συναίσθημα. Η δύναμη της συνήθειας είχε πλέξει τους ιστούς της γύρω τους και ο κλοιός έσφιγγε όλο και περισσότερο. Οι προσπάθειες τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Έκαναν, απλά, τα πράγματα χειρότερα. Κάποιος έπρεπε να σπάσει τα δεσμά και τη δύναμη την βρήκε ο Βασίλης, όχι εκείνη. Ίσως αργότερα να τον ευγνωμονούσε για αυτή του την κίνηση.  «Αργότερα ποιος ξέρει;», σκέφτηκε. Αυτές τις στιγμές, ένιωθε άδεια και μόνη.

23 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για το κείμενο φίλη μου.
    Ξέρεις γράφεις πολύ όμορφα,κι αν χτες ένιωσα κάποια έκπληξη,σήμερα αισθάνθηκα την βεβαιότητα.
    Τώρα αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου με αφορμή το παραπάνω σκηνικό,το οποίο λίγο πολύ είναι σύνηθες στις μέρες μας.Αλήθεια ποιος ή ποιοι είναι οι τόσο σοβαροί λόγοι που οδηγούν τα ζευγάρια τόσο εύκολα σήμερα στο χωρισμό;Μήπως το νόημα της ζωής είναι τελικά η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση του εαυτού μας και τίποτε άλλο;Ή μήπως έχει να κάνει,με το σύνηθες στο ανθρώπινο είδος,αίσθημα της απληστίας;Γιατί πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο τα πράγματα ή ακόμα και μετά,δεν καθόμαστε να σκεφτούμε ειλικρινά-τι ήταν αυτό που με τράβηξε σε αυτό τον άνθρωπο και δέθηκα μαζί του-και όχι το τι δεν έχει;
    Είμαστε τελικά τόσο επιπόλαιοι,που νομίζουμε πως θα βρούμε σε έναν άλλο-η όλα τα προτερήματα του κόσμου,και θα ζούμε σε μόνιμη ηδονή και ευτυχία;
    Για να μη κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας του Μπλογκ θα ήθελα να παραθέσω δυο κανόνες που έχουν χαρακτηριστεί χρυσοί.
    1)Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι,αυτά να τους κάνετε κι εσείς.
    2)Ο καθένας ας επιζητεί όχι το δικό του συμφέρον,αλλά του άλλου.
    Αν δεν έχουμε την θέληση να ακολουθούμε τα παραπάνω,μην περιμένουμε και πολλά στις σχέσεις μας,αλλά ούτε και από τον εαυτό μας και την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγγανοπήγαδο,
    η γυμνή αλήθεια είναι αυτή ακριβώς όπως την περιγράφεις. Δεν υπάρχει σήμερα ανιδιοτέλεια, δεν ξέρω αν υπήρξε και ποτέ. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ εγωιστές και τα θέλουμε όλα δικά μας χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος που θα έχει αυτό στους γύρω μας......
    Δεν υπάρχει αληθινή αγάπη....Αγαπώ σημαίνει δίνω χωρίς να ζητάω ανταλλάγματα......
    Σε ευχαριστώ πολύ μου δίνεις τη δύναμη να συνεχίσω αυτό που κάνω! Την καλησπέρα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα αυτά υπήρχαν, καλά καμουφλαρισμένα, να μην ακουστούν πάρα έξω.΄Και έσερναν την ζωή με το ζόρι.

    Οταν μαζεύονται πολλές συγνώμες η αγάπη έχει πηδήξει έξω.
    Και τέτοια ζωή τι να την κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από την ζωή.
    Αν και μικρή στην ηλικία έχω μάθει να δίνω πολλά στον σύντροφό μου μέσα από την ψυχή μου.
    Αν ο αυτός που έχεις δίπλα σου σε αγαπάει αληθινά θα σου δώσει και εκείνος με τον δικό του τρόπο.
    Εμένα προσωπικά μου αρκεί ένα "Σ'αγαπάω" και τίποτα άλλο.
    Όμως στην κοινωνία που ζούμε λίγοι είναι οι άνθρωποι που αγαπάνε αληθινά και δεν βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ'όλα.
    Δυστυχώς.
    Καλό μήνα να έχεις stavroula.
    Πολλά φιλιά.

    υγ: ήμουν απούσα τόσο καιρό και λόγω δουλειάς αλλά και επειδή δεν είχα υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα να σχολιάσω το νέο φόντο του blog.
    Πολύ ωραίο, με μια ανάσα φωτιάς μέσα στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το κείμενό σου καθημερινό!
    Θέλει θυσίες η αγάπη και νομίζω δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις πράττουμε!
    Στην αρχή που υπάρχει ο έρωτας ναί μετά όμως?
    Έρχεται ο εγωισμός!!

    Καλό Μήνα με φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαγιά Αντιγόνη,
    τέτοια ζωή, δεν είναι ζωή, είναι μαρτύριο!!!!!
    Δίνεις τέλος στην δυστυχία και πας μπροστά!!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Savvina,
    γλυκιά μου, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν ξέρουν γιατί παντρεύτηκαν ή γιατί ενώ δεν τα πάνε καλά συνεχίζουν και ζουν μαζί...... Καμιά φορά η συνήθεια γίνεται εξάρτιση και αρρωστημένη κατάσταση. Δυστυχώς το παράδειγμα στην ιστορία μου υπάρχει, για αυτό το αναφέρω και μάλιστα είναι και πολύ πρόσφατο......(όχι εγώ και ο συμβίος μου, εμείς είμαστε όπως εσύ και Ευρύνοος ευτυχώς!!!!!!!)
    Χαίρομαι που σου άρεσε η αλλαγή στο φόντο.
    Φιλάκια πολλά πολλά και να περάσετε καλά εκεί που θα πάτε!!!
    Καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε πολύ.
    Κρίμα που δεν θα σε δούμε, αλλά την επόμενη φορά θα πάμε σίγουρα για καφεδάκι και ότι άλλο προκύψει.
    Να είστε καλά και ερωτευμένοι.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zoyzoy,
    ποιος θα κάνει θυσίες? Οι περισσότεροι φοβούνται να ξεβολευτούν από την ευκολία τους..... Μεγάλωσαν έχοντας τα πάντα στο πιάτο έτοιμα, δεν τους ενδιαφέρει να αγαπούν, ζητούν μόνο να αγαπιούνται......
    Ευτυχώς δεν είναι όλοι. Υπάρχουν και οι άλλοι που προς τιμήν τους προσπαθούν να δίνουν αγάπη χωρίς ανταλλάγματα και παίρνουν αγάπη με τον ίδιο τρόπο!!!
    Καλό μήνα και σε σένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Savvina,
    δεν πειράζει εδώ θα είμαι πάλι τέλος του μήνα. Θέλω πολύ να τα πούμε από κοντά!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!! Καλό μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφο κείμενο, δεν σε έχω συνηθίσει σε αντίστοιχα μονοπάτια...

    Με γειά! την ανανέωση στο blog, ας είναι και εσωτερική...

    Φιλί σε μία όμορφη Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. iperoxo to keimeno sou kai kirios ali8ino stavroula mou! kalimera kai kali kiriaki geitonissa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οδοιπόρε,
    σε ευχαριστώ πολύ!!!! Καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Leviathan,
    σε ευχαριστώ πολύ γείτονα! Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα!!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Skroutzako μου,
    καλό καλοκαίρι, γλυκέ μου!!!!! Να περάσεις όμορφα και όταν γυρίσεις, εμείς εδώ, θα σε περιμένουμε να μας πεις πως πέρασες!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ,ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ.ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ,Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ,ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ,ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ Η΄ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ .ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ,ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ,ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΙΚΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .Η ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΣ ΒΕΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ,ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΦΟΡΤΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .Η ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ,ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ. ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ. ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ,ΠΑΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΥΣΤΑΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. aoratos,
    συμφωνώ με την άποψή σου και επαυξάνω. Καλά να περάσεις!!!! Καλό καλοκαίρι!!!!! Καλή ξεκούραση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορείτε να περάσετε απο το βασίλειο των ξωτικών να παραλαβετε το βραβείο σας!

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Merlin,
    σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Να είσαι καλά!!!!
    Το βραβείο πραγματικά το αξίζεις!!!! Καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα αγάπη δεν είναι αυτό που νοιώθουν τα ζευγάρια. Την νομίζουν για αγάπη, ενώ στην πραγματικότητα είναι πόθος. Κι αυτός είναι το κίνητρο για αναπαραγωγή. Η φύση φροντίζει γαι την αναπαραγωγή μέσω της παγίδας του πόθου που τον παίρνουμε για αγάπη. Πώς μπορεί να είναι αγάπη κάτι τόσο εγωιστικό όπως ο πόθος; Αγάπη είαι αυτό που νοιώθεις για το παιδί σου, άντε και για τον αδερφό σου (σπάνιο αυτό). Είναι κάτι απόλυτα μη εγωιστικό, χωρίς αναμονή ανταλλάγματος, χωρίς να σ' ενδιαφέρει αν είναι αμοιβαία. Αγαπάς γιατί ταυτίζεσαι με το άλλο άτομο. Αν δεν ταυτιστείς δεν είναι αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Heliotypon,
    αυτό είναι το δύσκολο..... να καταλάβεις τις ανάγκες και τα θέλω του/της συμβίου/ας σου και να τα δίνεις χωρίς αντάλλαγμα.... ελπίζοντας ότι είναι αμοιβαίο..... που συνήθως δεν είναι.....
    Η δική μου γενιά είχε ένα μοτο «Αν αγαπάς κάτι άφησέ το να φύγει. Αν γυρίσει είναι δικό σου, αν όχι, δεν το είχες ποτέ....».
    Συμφωνώ πάντως με την άποψη σου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......