Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

25.12.2010 Ανήμερα Χριστούγεννα!

Αφού τσιμπήσαμε το κάτι τις μας για πρωινό και πήραμε δυνάμεις, ξεκινήσαμε με τους χάρτες στα χέρια, να βρούμε όλα όσα έχουμε δει στην τηλεόραση....... και στο σινεμά..... και στο Sex and the City παρακαλώ.... να μην ξεχνιόμαστε..... 
(Εγώ, για να πω την αλήθεια, δεν το βλέπω, γιατί δεν το καταλαβαίνω. Η φιλενάδα μου το παρακολουθεί, αλλά ούτε και αυτή την καταλαβαίνω, γιατί το κάνει..... Anyway....τσ τσ τσ...... το αγγλικούλι μου ξέφυγε.....).
 Έχουν και αυτοί το θεματάκι τους με τα ταξί..... Δεν έχουν πολλά.... βρε αδερφέ.... τι να πεις; Η γέφυρα από πάνω, είναι δρόμος που σε πάει, στη άλλη πλευρά της πόλης.
Όλους τους ουρανοξύστες τους έχουν βαφτησμένους με ονόματα..... Αυτόν εδώ, δεν θυμάμαι πως τον λένε. Θυμάμαι, όμως, που μας είπαν, ότι δεν είναι και από τους πολύ όμορφους..... Τώρα τι να πω;

Μη με ρωτάτε... δεν ξέρω.... αν ξέρετε εσείς πείτε και σε μένα.... Εγώ τους μόνους που ξέρω είναι, το Empire και το Crysler. 





 
Και πηγαίνοντας, φτάσαμε στο Central Park. Στην τελευταία φωτογραφία δεν είμαι εγώ.... Αν ήταν ο θεός Απόλλωνας με την Άρπα..... τότε το συζητάγαμε....(όταν λέω άρπα, κυριολεκτώ εντάξει;)


Ε, βέβαια, δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε το Plaza και να μην μπούμε μέσα..... Δωμάτιο; Τι δωμάτιο; Για να κλείσεις εκεί δωμάτιο, πρέπει να έχεις κερδίσει τρεις φορές το jocker και πάλι δύσκολο το βλέπω.....




Στην 5η λεωφόρο..... Τελικά στον στολισμό των βιτρινών τους βγάζω το καπέλο!!!! Οι άνθρωποι έχουν φαντασία!!!!
 Αυτόν τον ουρανοξύστη, άποψή του βλέπετε από μέσα, τον έμαθα ποιος είναι. Λέγεται Trump Tower και επίσης έμαθα ότι, αυτός ο κύριος που τον έχει, χρεωκόπησε κάμποσες φορές και ξανά 'γινε πλούσιος.... Μόνο στην Αμερική γίνονται αυτά!!!!


 Αυτή η πλατεία μου άρεσε πολύ, επειδή είχε το carousel!






 Είδατε κεραία; Φυσικά, είναι το Empire State. Κατά τη γνώμη τους, ο ψηλότερος στον κόσμο..... αλλά εγώ, ξέρετε ότι έχω ήδη δει τον ψηλότερο, του κόσμου. Που αλλού; Στο Dubai, θυμάστε; Η θέα πάντως, σου κόβει την ανάσα!!!!!



Πω πω, μεγάλη μου βγήκε η ανάρτηση.... Όπως καταλάβατε, ήταν η πρώτη μέρα και θέλαμε να τα δούμε όλα μονορούφι, αλλά αυτό δεν γίνεται, με τίποτα!!! Θα σας πω μόνο,  ότι όταν γυρίσαμε στην Times Square, εκεί κοντά μέναμε, δεν είχαμε το κουράγιο, ούτε μέχρι το ξενοδοχείο να πάμε......
Όλα αυτά με τα πόδια τα γυρίσαμε.....(Όχι, καλέ, δεν έχασα ούτε γραμμάριο. Ευτυχώς που δεν έβαλα, δεν λέτε; Με τόσο φαγητό; Πολύ τυχερή ήμουν.)
Συνέχεια αύριο. Τι; Βαρεθήκατε; Δεεεεεν έχει τέτοια.... Εννιά μέρες ήμουν εκεί, θα τα δείτε όλα!!!!!!

12 σχόλια:

  1. Άρα περιμένουμε 9 αναρτήσεις;
    χαχα

    καλά δείχνει να περάσατε..
    δέν ενθουσιάζομαι με την συγκεκριμένη χώρα και τα αξιοθέατα της, αλλά γι αυτό είναι οι φίλοι.. :)

    δείξε μου φύση κι άσε τους ουρανοξυστες..

    ασπασμοί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Σταυρούλα. Ωραίο ταξίδι έκανες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Leviathan,
    να πάρεις το κορίτσι σου και να πας!!! Είναι ταξίδι ζωής!!! Φιλιά και καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρύνοε,
    καλημέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!!!!
    Να σου πω την αλήθεια θα τις συρικνώσω λίγο..... αλλά θα βάλω αυτά που νομίζω πιο συναρπαστικά!
    Μεταξύ μας, θα σου πω μια αλήθεια. Ήθελα πολύ να πάω από περιέργεια να δω, γιατί είναι το κέντρο του κόσμου; Αλλιώς τη φανταζόμουν. Απομυθοποιήθηκε πια στα μάτια μου..... από την τρίτη μέρα και μετά δεν έβλεπα καμιά διαφορά από το κέντρο της Αθήνας, απλά είχε πιο ψηλά κτίρια. Από θέμα εγκληματικότητας, πάντως και εκεί τους βγάζω το καπέλο. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα ξαναπήγαινα. Αν ποτέ όμως τύχει και πάω ξανά θα πάω σε καμιά επαρχιακή πόλη να δω την άλλη πλευρά. Τη φύση, που μου αρέσει περισσότερο.
    Το σίγουρο είναι ότι για να μείνεις μερικές μέρες είναι καλά, για παραπάνω.... έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγαλούπολης με πολύ κόσμο και πολύ κίνηση. Αυτό που ήθελα πάντα να αποφύγω.
    Δεν βαρίεσαι, μια φορά τα κάνει κανείς τέτοια ταξίδια.
    Φιλιά και ευχές πολλές για την νέα Χρονιά και σε σένα και στη Σαββίνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Blackened,
    ταξίδι ζωής.... Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχεις. Να είσαι καλά εσύ και η οικογένειά σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα Δε βαρεθηκαμε!!!

    Θελουμε να τα δουμε ολαααααααααααααααααααααα

    Ρε συ εχει τη μαγεια του το πραμα κι ας κατηγορει πολυ κοσμος οτι ειναι ολα εκει υπερεκτιμημενα!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Coula,
    να ΄σαι καλά, γιατί ετοιμάζω την επόμενη.... κρατήσου!!!! Και εγώ αυτό ήθελα να δω, τελικά. Αν δεν το δεις από κοντά δεν μπορείς να έχεις άποψη. Πάντως διασκεδάσαμε πολύ!
    Την καλησπέρα μου, φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως είναι μαγευτικά τα κτήρια ειδικά ο φωτισμός τη νύχτα είναι θεαματικός!

    Τελικά έχουν δίκιο που όλα τους είναι μεγάλα:))

    Ε καλά όχι και όλα:))

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Zoyzoy,
    δεν ξέρουν τι θα πει μικρό, ή λίγο.... Αυτό είναι αλήθεια!!!! Τώρα για το υπονοούμενο.... Τι να πω; Δεν ξέρω.... Καμιά φορά όμως συμβαίνει το εξής: Ο υπερφύαλος εγωισμός σημαίνει μικρό..... Κατάλαβες!!!!!χαχαχαχα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα πάει και εγώ πριν τρείς μήνες στην Αμερική για έναν γάμο και περιγιήθηκα στα ίδια μέρη.
    Οτι και να λέμε έχουν την γοητεία τους επειδή προφανώς μας θυμίζουν την Αμερική που ξέρουμε απο τις ταινίες,και αισθάνεσαι περίεργα που και βρίσκεσαι εσύ.
    Φαντάζομαι οτι αν μέναμε για μία βδομάδα η γοητεία θα πήγαινε περίπατο και θα βρίζαμε για τις δυσκολίες να ζήσεις σε μιά τόση μεγάλη και δύσκολη πόλη.
    Η γοητεία κρατάει το πολύ 3 μέρες.
    Μετά έρχεται η πραγματικότητα.
    Να είσαι καλά και του χρόνου στην .......Κίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xristin,
    ακριβώς όπως το λες είναι. Μετά την τρίτη μέρα, μου θύμησε Αθήνα, κέντρο, με μόνη διαφορά τα ψηλότερα κτίρια!!!!!
    Ευχαριστώ για την ευχή!!!! Μακάρι να μπορέσω να πάω και εκεί!!!!
    Ευχές πολλές πολλές, για την Νέα Χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......