Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πάντα θαύμαζα τους σερβιτόρους και τις σερβιτόρες, για το μεγάλο τους στομάχι.

Πόση τρέλα μπορεί να κουβαλάει κανείς μέσα στο κεφάλι του, δεν είναι δυνατό να το γνωρίζω.... Τι τρέλα κουβαλάω εγώ το ξέρω πολύ καλά....... νομίζω...... δηλαδή......
Μια δουλειά που δεν μπορώ στα σίγουρα να κάνω, είναι αυτή της σερβιτόρας. Έχω ένα θέμα με τους δίσκους και τα γυάλινα ποτήρια, αλλά αυτό που δεν αντέχω στους άλλους είναι η παραξενιά. (Κοίτα ποιος μιλάει για παραξενιές...... Το πιο στριμμένο άντερο του κόσμου). Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις τον τρόπο σου. Να χαμογελάς, το στόμα σου να στάζει μέλι ότι κι αν σου πουν, να είσαι έτοιμη όταν σε φωνάξουν να τους ξαναβάλεις νερό και διάφορα άλλα. 
Εντάξει, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Είμαι σίγουρη ότι το λιγότερο που λένε για μένα, είναι ότι είμαι ξινή.  Όχι, δεν μπορώ να πω, το κατάφερα μόνη μου χωρίς να με βοηθήσει κανείς. Εξάλλου, πολύ σπάνια βοηθάω σε αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν,  όμως, φορές που πρέπει να το κάνω. 
Το χειρότερο χαρακτηριστικό μου είναι ότι δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου, διπλωμάτης. Δεν μπορώ, να υποκριθώ ότι είμαι καλά, όταν δεν είμαι καλά. Η ξινίλα εμφανίζεται στα μούτρα μου και από χιλιόμετρα μακριά μπορείς να καταλάβεις ότι: « Κάτι έχει πάλι αυτή......».  Ααα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό. Στις μισές από τις μέρες της εβδομάδας είμαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και τις υπόλοιπες, μέσα στη μαύρη κατήφεια και τη μουρμούρα..... (Ο συμβίος μου, έχει εκπαιδευτεί να φοράει τις ωτοασπίδες του,  όσοι έχετε την απορία, για το πως αντέχει ο άνθρωπος).
Αλλά νομίζω, ότι και φυσιολογικός άνθρωπος να ήμουν, πάλι με τον συγκεκριμένο πελάτη, έξω από τα ρούχα μου θα έβγαινα. Θυμάστε μια ελληνική ταινία με τον Βουτσά, που δουλεύει σε μαγαζί με ηλεκτρικά είδη και πάει ο Παπαδόπουλος και του κάνει καζούρα; Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ με αυτόν τον συγκεκριμένο.
Το μαγαζί κάνει και πίτσα. Είτε την τρως εδώ είτε την  παίρνεις πακέτο. (Τι να κάνουμε; Δύσκολοι καιροί και κάνουμε ότι μπορούμε). Ο κύριος αυτός αγοράζει πίτσα, σχεδόν, μέρα παρά μέρα, εδώ και δύο χρόνια..... Κάθε φορά, μα κάθε φορά, που  θα πάρει τηλέφωνο να την παραγγείλει, ρωτάει το εξής: «Σε πόση ώρα θα είναι έτοιμη;».  Στην αρχή απαντάς. Ε, δεν θυμάται  λες, δεν πειράζει, θα του πεις: «20 λεπτά». Έτοιμη η πίτσα στην ώρα της, μετά μια ώρα έρχεται να την πάρει. Αν και αυτό δεν με πειράζει, όσο η ερώτηση που καρφώνεται κάθε φορά στον εγκέφαλό μου......
Προχθές, όμως, έκανε το κορυφαίο!!!!! 
Μόλις χτύπησε το τηλέφωνο στις 12:30 το βράδυ κατάλαβα.
«Αγάπη μου, απαντάς εσύ γιατί εγώ, Δεν θέλω;».
Το σηκώνει ο συμβίος μου και ακούω: «Παρακαλώ; Ναι, έχει. Εντάξει!».
Κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει, να βάλω μια μεσαία και μια μεγάλη πίτσα στο φούρνο. 
Σε δύο λεπτά ξαναχτυπά το τηλέφωνο...........(αρχίζω και τα παίρνω...... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ, ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ.).
Απαντά ο συμβίος μου πάλι: «Παρακαλώ; Έλα, τι θέλεις; Σε ένα τέταρτο.» ....... Το κλείνει........
Σε πέντε λεπτά ξαναχτυπά.................. Ο συμβίος είναι έξω για μια στιγμή...... το σηκώνω εγώ........«Έλα, Ρούλα, είναι έτοιμες οι πίτσες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;». 
Καλά μου είπε ένας φίλος..... «Πες του ναι, είναι έτοιμες. Βγάλτες από το φούρνο και δώστες του να τις φάει άψητες.»
Ααα, ρε, άτιμη κρίση...... Ας μην υπήρχε αυτή και θα σου έλεγα εγώ.......... τι θα έτρωγε........ Αααα, μα πιαααα!!!!!!!!!!! Όσο φυσιολογικός και να ’σαι, εκείνη την ώρα μια βαλεριάνα θα τη χρειαστείς............... Τι κάνω εγώ;;;;; Το καρούμπαλο το βλέπετε;;;;; Από το κοπάνημα στον τοίχο είναι!!!!!!!!!!!!!

14 σχόλια:

  1. Ωραίο το κείμενό σου.
    Τώρα βέβαια μου δημιούργησες την επιθυμία να σε πειράξω με δυο τρεις ερωτήσεις (ολόιδιες μεταξύ τους, κατάλαβες ίσως ποιες), αλλά λυπάμαι το καρούμπαλο...άλλα λόγια, άλλη φορά...

    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα Ρούλα έτοιμες οι πίτσες;

    Περίμενε καλέ αμέσως στον τοίχο τρέχεις!
    Πόσα καρούμπαλα πια;

    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. alla logia,
    τι τραβάω η καψερή.......
    χαχαχα Να είσαι καλά!!!! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαγιά Αντιγόνη,
    Άσε άσε, να μια τρύπα στον τοίχο!!!!!!
    Σοβάντισμα θα κάνουμε πάλι.....
    Χαίρομαι που το διασκέδασες!!!!
    Φιλιά από Δράμα, πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο δεν λένε!
    Θα κάνεις πολλά καρούμπαλα αν θέλεις να'χεις πελατεία:))

    Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπομονή κουκλίτσα μου! Ή όχι, οπότε καλή του χώνεψη του άνθρωπα μεε την άψητη την πίτσα... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Zoyzoy,
    κι εγώ είμαι πελάτης, αλλά επειδή ξέρω τι περνάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σέβομαι τη δουλειά τους και δεν παίζω μαζί τους......
    Ο συγκεκριμένος, αν ήταν μεγάλος σε ηλικία θα το καταλάβαινα, αλλά όταν είναι 23 χρονών........ Τι να πω; Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως να μην φταίει ο ίδιος αποκλειστικά, για την συμπεριφορά του....
    Την καλημέρα μου!!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Fri,
    όπως είναι τα πράγματα, με βλέπω με μόνιμα καρούμπαλα, μέχρι να βγούμε από την κρίση..... και επειδή δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα αυτό.... την έκατσα την βάρκα!!!! χαχαχαχα!!!
    Την καλημέρα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ipomoni giati apo paraxenies o kosmos einai gematos distixos...poli kali sou evdomada geitonissa kai polla filiaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Leviathan,
    δεν χαρακτηρίζομαι καθόλου για την υπομονή μου!!!!! Αλλά θα προσπαθήσω.....
    Καλή εβδομάδα και σε σένα και περαστικά στο μωρό σου!!!! Φιλιά γείτονα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η υπομονή είναι το κλειδί για όλες τις κλειδαριές"-λέει μιά ρήση.
    Που θα την βρείς;
    Τι να σου πω,δεν ξέρω,γιατί έχω χάσει το κλειδί.
    Οταν το βρώ θα σε ενημερώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. xristin,
    ελπίζω να το βρεις...... γιατί δεν έχω και πολλά περιθώρια ακόμη!!!!!
    Καλώς ήθρες!!!! Χαίρομαι που τα λέμε!!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Skroutzako,
    να ΄σαι καλά!!! Καλή εβδομάδα και καλά να περνάς!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......