Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ήρθε ο καιρός να κάνω πια, αυτό που ξέρω....

.... καλά! Κλείνω, συναισθήματα, μυαλό και καρδιά. Τέλος! Το μαγαζί δεν έχει να δώσει άλλο. Κηρύττω πτώχευση. Τι θα πάθω; Τίποτα. Θα διαφυλάξω ότι μου απέμεινε και θα συνεχίσω. Δεν είναι η πρώτη φορά. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Όχι. Δεν είμαι μόνη μου.  Αυτό είναι το ευτύχημα. Τουλάχιστον, αισθάνομαι δικαιωμένη. Ούτε πικραμένη νιώθω. Απελευθερωμένη πιο πολύ. Ήσυχη που ξεκαθάρισα τη θέση μου και τις προθέσεις μου. 
Νομίζω ότι είμαι πια, πιο κοντά στην ηρεμία και ίσως, ποιος ξέρει;.... την ευτυχία μου; 
Αέναος ο κύκλος και καμιά φορά, φαύλος. Ποτέ δεν αποποιήθηκα των ευθυνών μου. Πάντα τις αναλαμβάνω και πάντα πληρώνω το τίμημα. Δεν με πειράζει. Γίνομαι πιο δυνατή. Δεν φοβήθηκα ποτέ, ότι θα πληγωθώ. Πονάω σημαίνει είμαι ζωντανή. 
Πάντα κάτι μας πληγώνει και μας στεναγχωρεί κι εγώ έμαθα αυτό να το αντέχω. Δεν λύγισα. Πάντα σήκωνα το κεφάλι ψηλά και πήγαινα παρακάτω. Αυτό θα κάνω και τώρα. Θα ξεκινήσω με άλλες βάσεις και θα πάρω το δρόμο με το περισσότερο Φως!! Μπορεί να ξανασκοτεινιάσει στην πορεία, αλλά είπαμε, φαύλος καμιά φορά ο κύκλος!!!!!

11 σχόλια:

  1. καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις.
    Ίσως στην πορεία να διαπιστώσεις πως οι αλλαγές δεν αποτελούν πάντοτε καλό φάρμακο στη ζωή :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. yannidakis,
    σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Μπορεί να ισχύει και αυτό, αλλά μάλλον στην προκειμένη περίπτωση είναι η μόνη διέξοδος για να μπορέσω να πάω παρακάτω, αλλιώς θα πάθω μεγάλη ζημιά!
    Να είσαι καλά!!! Την καλημέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το να λιμνάζεις..πάρε ανάσα στο φως..
    Και λάθος να είναι ένα πάρα πάνω μας μαθαίνει..
    Μη παραδοθείς κοριτσάκι μου.
    Να είσαι και νιώθεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνε ότι σου υπαγορεύει η ψυχή σου. Αν έχεις κάνει λάθος ποτέ δεν είναι αργά για να το διορθώσεις. Και κοίτα μη διστάσεις να μας μιλάς με όποιο τρόπο εσύ επιλέξεις. Είσαι πολύτιμη και αυτό τουλάχιστον λάβε το υπόψιν.
    Ωραία σου τα λέει και η Γιαγιά Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχα αρκετο καιρο να περασω αλλα επανορθωνω σημερα αφηνοντας ευχες για καλη εβδομαδα.Αργησα λογω εξετασεων αλλα δεν ξεχνω τους φιλους.
    Να εισαι παντα καλα.Παρε οση ανασα θελεις για να συνεχισεις μονο στο φως.Θα λειπεις παντα απο τη γειτονια μας.Να κανεις παντα αυτο που πραγματικα θελεις.Ευχαριστω που περασς απο το σπιτικο μου.Μη χαθεις.Η ζωη να θυμασαι εχει απ ολα για ολους μας.Αλλος νωρις αλλος αργα λεει η γιαγια μου πινουμε το ποτηρι της ζωης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαγιά Αντιγόνη,
    αν έμαθα κάτι μέχρι τώρα στη ζωή μου καλά, είναι ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις στα συναισθήματα. Το βρίσκω λογικό και δεν φοβήθηκα ποτέ να δώσω σε ανθρώπους αυτό που είχα στην ψυχή μου. Στεναγχωριέμαι κάποιες φορές, αλλά δεν με πειράζει. Εγώ κάνω αυτό που νιώθω. Όταν τελικά έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και δεν υπάρχει ανταπόκριση, απλά σταματώ και πάω παρακάτω. Σημαίνει ότι εκεί τελείωσα. Ότι έδωσα, έδωσα. Δεν ζητώ ανταλλάγματα. Κανένας άνθρωπος δεν γίνεται κτήμα σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εννοώ τον άντρα μου. Αυτός είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Αυτός είναι το δυνατότερο Φως που μου φωτίζει τον δρόμο που διανύω τα τελευταία οκτώ χρόνια.
    Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και τη δύναμη που μου δίνεις! Να είσαι πάντα καλά!!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόφορε,
    λάθη έχω κάνει πάρα πολλά και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να κάνω. Κανείς δεν είναι τέλειος και εγώ μπορεί να μην είμαι και το καλύτερο παράδειγμα. Έμαθα όμως από αυτά. Πάντα πίστευα ότι ότι έχεις μέσα στην ψυχή σου μπορείς απλόχερα να το δώσεις. Ο άνθρωπος έχει αστείρευτη πηγή συναισθημάτων. Στραγγίζει για λίγο και μετά από το πουθενά ξαναγεμίζει και ξεχειλίζει για να δώσει κι άλλα. Εγώ είμαι στη φάση που στράγγισαν, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα μείνει κενός ο χώρος. Θα ξαναγεμίσει.
    Αυτό που με σώζει είναι όντως το ότι μιλάω. Δεν αφήνω τους άλλους να με καταστρατηγίσουν. Δεν είμαι κτήμα, δούλα, υποχείριο, κανενός. (Από μωρό το είχα αυτό. Ούτε οι γονείς μου το άντεχαν. χαχαχαχα). Αυτό λίγο φοβίζει τους άλλους, αλλά είναι η άμυνά μου. Αν τους αφήσω θα με λεηλατίσουν κι εγώ είμαι πολύ περήφανη για να λυγίσω. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό, αλλά εμένα με βοηθάει.
    Να ξέρεις ότι εκτιμώ βαθύτατα τα λόγια σου!!! Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα αυτό που κάνεις και εσύ και η Γιαγιά Αντιγόνη!!!! Μου δίνετε τη δύναμη να δω τα πράγματα πιο καθαρά!!!! Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Skroutzako,
    γλυκιέ μου, δεν πάω πουθενά. Εδώ είμαι για εσάς. Το ότι πάω παρακάτω, εννοώ ότι συνεχίζω στη ζωή μου δυνατά και δεν κάνω πισωγυρίσματα. Συγγνώμη που σε μπέρδεψα! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ όμως γιατί τα λόγια σου με στηρίζουν και με κάνουν πιο δυνατή!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οτι και αν κάνεις τόλμα το αν το λέει η καρδιά σου σημασία έχει να ρισκάρουμε και να μαθαίνουμε με τα λάθη μας.Η αποστείρωση ποτέ δεν ωφέλησε πίστεψέ με!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Zoyzoy,
    πόσο δίκιο έχεις! Το να ρισκάρω, ίσως να ήταν το όπλο μου. Ποτέ δεν φοβήθηκα να αντιμετωπίσω τις συνέπειες σε ότι κι αν έχω κάνει. Ένας λόγος που δεν λέω ψέμματα. Αυτή είμαι, αλλά το ξέρω ότι δεν αρέσω. Δεν πειράζει, αρκούμαι σε αυτούς που έχω και μ’ αγαπούν.
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκιά μου!!!! Το εκτιμώ πάρα πολύ που έχεις πάντα μια καλή κουβέντα για να μου πεις! Φιλιά πολλά πολλά!!! Να είσαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σου εύχομαι καλή τύχη,
    και καλό ξεκίνημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......