Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Για τα μάτια μιας.... Harley. β’

Τις τελευταίες μέρες, ο Ηλίας, είχε χάσει τον ύπνο του. Δεν έφταιγε, ακριβώς, ο Γεράσιμος, για την αϋπνία του. Φρόντιζε, βέβαια, να τον κουρδίζει ανακοινώνοντάς του, συνεχώς, ότι είναι κότα και ότι δεν έχει τα κότσια να της μιλήσει, αλλά δεν μπορούσε να του κρατήσει κακία, από τη στιγμή που στα λόγια του, υπήρχε κάποια βάση.  Πράγματι, δεν ήξερε πως, να αρχίσει μια κουβέντα μαζί της. 
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα πράγματα με τις γυναίκες, ήταν εύκολα, γι’ αυτόν. Δεν έβλεπε  τον εαυτό του σαν γόη ή ακαταμάχητο, είχε ήδη σαρανταρίσει, οι κρόταφοί του είχαν γκριζάρει -αυτό το θεωρούσε ατού-, οι πρώτες ανεπαίσθητες ρυτίδες έκαναν την εμφάνισή τους γύρω από τα μάτια και το μέτωπο, αλλά είχε τον τρόπο του. Χρησιμοποιούσε απλές μεθόδους, προσπαθώντας να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία τους,  το πως σκέφτονταν, τι ήταν αυτό που ήθελαν από εκείνον και ανάλογα κινούνταν. Δεν ήταν τυχαίο που, ήταν φίλος με τις περισσότερες, από τις πρώην του.
Αυτή η γυναίκα, όμως, ήταν διαφορετική. Το διαισθάνονταν. Πλανιόταν στο αέρα γύρω της, κάθε φορά που έκανε την εμφάνισή της, στο μαγαζί. Συνήθως, ερχόταν κατά τις εφτά το απόγευμα, ζήταγε τον καφέ της και όση ώρα κάθονταν, δεν σήκωνε το κεφάλι της, από το βιβλίο που διάβαζε. Τι διάβαζε με τόση προσήλωση, δεν μπορούσε να δει πίσω από το μπαρ. Για να πάει κοντά, ούτε συζήτηση.  Κρύβονταν στις σκιές του μαγαζιού, σαν να ήταν έφηβος. Μια φορά, έπεσε η ματιά της επάνω του, όταν δεν έβρισκε την σερβιτόρα να πληρώσει και κοκκίνισε μέχρι τα αφτιά. Έψαξε την Όλγα άρον άρον και την έστειλε. Αν πήγαινε ο ίδιος, σίγουρα θα τραύλιζε.....
Του είχε κάνει εντύπωση που ήταν μοναχική σαν άνθρωπος, -τουλάχιστον, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, αφού, πάντα μόνη της πήγαινε- και ήταν μεγαλύτερη, από το μέσο όρο των γυναικών που συναναστρέφονταν. Φρόντιζε, μάλιστα, να είναι μικρότερές του, τόσο, όσο έπρεπε, με προσωπικό ζήλο.  Δεν είχε καταδεχτεί να ρίξει ούτε βλέφαρο, σε κάποια, που ήταν πάνω από τριάντα πέντε κι αυτή εδώ, πρέπει να τα είχε περάσει τα σαράντα. Δεν της φαίνονταν. Όχι! Είχε ψαρέψει τον Γεράσιμο, ο οποίος, του τα μάσαγε λέγοντάς του ότι, δεν ήξερε, αλλά τελικά του αποκάλυψε ότι, πρέπει να ήταν σαράντα και κάτι..... λίγο.....  Δηλαδή.... μεγαλύτερη..... Αν ήταν ποτέ δυνατόν!!!!!
Η μηχανή έφταιγε. Αν δεν οδηγούσε, αυτή την καταραμένη Harley κι εμφανίζονταν, με κανένα αυτοκίνητο ή κανένα παπί, όλα θα ήταν μια χαρά. Ούτε που θα την είχε προσέξει, μάλλον. Δεν ήταν όμορφη, με την καθαρή έννοια του όρου. Απλά, είχε κάτι. Ίσως γοητεία; Ίσως τύπο; Να ήταν το στυλ της; Μπορεί το ύψος; Ποιος ξέρει; Αυτό που ήξερε ήταν, ότι είχε βρει τον μπελά του και ήταν πολύ εγωιστής για να ζητήσει βοήθεια. Από καθαρό εγωισμό, δεν ρώτησε τον Γεράσιμο, από που την γνώριζε. Τόσα χρόνια που έκαναν παρέα, μέχρι και οι συγγενείς τους είχαν γνωριστεί μεταξύ τους. Αν ο Γεράσιμος την ήξερε από παλιά θα την ήξερε κι εκείνος. Τότε ίσως, στη δουλειά του; Να ήταν καμιά συνάδελφος; Πολύ πιθανό.... Αλλά δεν είχε πέσει, ούτε στο ελάχιστο, κοντά στη σωστή πιθανότητα. 
Η Ιουλία, ετοίμασε ένα πιάτο με μεζέδες και ακολούθησε τον άντρα της στο σαλόνι. Έβαλε το πιάτο πάνω στο γυάλινο τραπέζι, όσο ο Γεράσιμος ετοίμαζε δυο ποτηράκια με κρασί, ένα για τον καθένα τους.
«Νομίζω, ότι δεν είναι πολύ σωστό αυτό που κάνουμε στον Ηλία, βρε μωρό μου.....», του είπε.
«Είναι και παρά είναι!!!», της απάντησε δήθεν εκνευρισμένος. 
«Ξέχασες τι έκανε εκείνος, με μας;».
«Όχι, δεν ξέχασα!!! Αλλά μας βγήκε σε καλό ή μήπως έχεις αντίθετη άποψη;», είπε τάχα ειρωνικά, εκείνη.
«Αφού δούλεψε για μας, θα δουλέψει και για ’κείνον. Η Νικολέτα είναι η γυναίκα που του ταιριάζει. Εξάλλου, μας είπε η κοπέλα, ότι αν δεν της αρέσει ο Ηλίας, δεν θα το κάνει. Για να συνεχίζει, να πηγαίνει......».
«Δεν λέω.... Εντάξει μέχρι εδώ, αλλά αν δεν ταιριάζουν; Αν κάνουμε λάθος και πληγωθούν δυο άνθρωποι που αγαπάμε τόσο πολύ;».
«Μην γίνεσαι μελοδραματική, τώρα.... Αυτό που λες, είναι αστείο. Τι είναι; Έφηβοι; Μικρά παιδιά; Εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν να τους φέρουμε στο σημείο, να δουν ο ένας τον άλλο. Δεν τους σπρώξαμε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.....».
«Εγώ απορώ με την ξαδέλφη μου, πάντως. Να φύγει από την Νέα Υόρκη.... να έρθει στην Ελλάδα, για να δουλέψει στο μαγαζί με τις μηχανές, σαν γενικός αντιπρόσωπος..... Ολόκληρος κόσμος στα πόδια της.... για να καταλήξει στο Περιστέρι και να πηγαινοέρχεται με την μηχανή στο Μαρούσι..... Απλά.... δεν το καταλαβαίνω....».
«Να σου πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω, αλλά ίσως να κουράστηκε να είναι μόνη της εκεί. Όσο για τη δουλειά της.... Δεν άλλαξε κάτι. Αντιπρόσωπος της Harley στην Αμερική ήταν, αντιπρόσωπος της Harley εξακολουθεί να είναι, αλλά στην Ελλάδα. Ο μισθός της είναι ικανοποιητικός. Μπορεί να ζήσει άνετα..... εδώ....».
«Ίσως να έχεις δίκιο.... Τι να πω; Θα δούμε....».
«Ωωωωω, μην με στεναγχωρείς... Σε παρακαλώ.... Για καλό τους είναι. Είμαι σίγουρος! Να είσαι αισιόδοξη και όλα θα πάνε καλά! Έλα, ’δω.....», της είπε κι εκείνη πήγε πιο κοντά του, στον καναπέ. Εκείνος, έβαλε το χέρι του γύρω από το λαιμό της, την τράβηξε απαλά, τη φίλησε τρυφερά στο στόμα και τους διέκοψε το κουδούνι της πόρτας. 
Η Ιουλία σηκώθηκε να ανοίξει. Όταν άνοιξε την πόρτα ο Ηλίας μπούκαρε στο σπίτι, σαν ταύρος μαινόμενος. 
«Που είναι ο Μάκης;», τη ρώτησε
«Κι εγώ χαίρομαι που σε βλέπω, Ηλία!», του είπε εκείνη.
«Με συγχωρείς, βρε Λία, αλλά είμαι λίγο.....», δεν ήξερε πως να το περιγράψει.
«Δεν πειράζει. Μέσα στο σαλόνι....», του έδειξε και τον ακολούθησε.
Ο Γεράσιμος μόλις τον είδε, από την μια ξαφνιάστηκε λίγο, επειδή τέτοια ώρα ο Ηλίας έπρεπε να είναι στο μαγαζί, από την άλλη, το περίμενε ότι δεν θα άντεχε και πολύ, χωρίς να τον περάσει από Ιερά Εξέταση. Παρόλα αυτά, κράτησε την ψυχραιμία του κι έκανε τον έκπληκτο.
«Πως τέτοια ώρα από ’δω;», τον ρώτησε.
«Πρέπει να σου μιλήσω.», κοίταξε την Ιουλία.
Εκείνη χαμογέλασε. 
«Να σου φέρω ένα ποτήρι, να πιεις λίγο κρασί;», του είπε.
«Ναι σε ευχαριστώ!», της απάντησε. 
Αφού του έφερε το ποτήρι, αποσύρθηκε διακριτικά στο μπαλκόνι του σπιτιού, για να ασχοληθεί με τα λουλούδια της.
«Ορίστε, μόνοι μας είμαστε. Τι έπαθες εσύ;».
Ο Ηλίας από την ώρα που μπήκε στο σπίτι δεν κάθισε. Βημάτιζε πάνω κάτω στο σαλόνι, μπροστά από την τηλεόραση με αποτέλεσμα να εκνευρίσει τον Γεράσιμο. 
«Θα μου πεις τι συμβαίνει; Και σταμάτα να πας πάνω κάτω με ζάλισες! Κατέβασες το δάπεδο δέκα πόντους!!!!».
«Δεν ξέρω πως να αρχίσω..... Είμαστε φίλοι, έτσι;».
«Καλά, ρε..... Ήρθες εδώ σε αυτή την κατάσταση, για να με ρωτήσεις, αν είμαστε φίλοι; Πας καλά;».
«Όχι....όχι!!! Η ερώτηση ήταν ρητορική.....»
«Άσε τις βλακείες και μπες στο θέμα, γιατί αρχίζεις και μου δίνεις στα νεύρα!!!!», μάλλον το διασκέδαζε.... αλλά αυτό, δεν ήταν χαζός, να το αποκαλύψει. 
«Βάλε μου λίγο κρασί, μπας και καταφέρω και σου πω, χωρίς να νιώθω ηλίθιος. Γιατί και θα γελάσεις και θα με κοροϊδέψεις και ξενέρωτος... Δεν θα το αντέξω......».
Ο Γεράσιμος του έδωσε το ποτήρι, γεμάτο. Ο Ηλίας κάθισε στην πολυθρόνα, ήπιε το κρασί μονορούφι και έτεινε το ποτήρι, ξανά, στον Γεράσιμο.
«Εεεε, να σου πω..... Αυτό δεν είναι νερό.....».
«Έλα, βάλε άλλο ένα.....»
«Εντάξει, αλλά αυτό θα το πιεις με ρέγουλα, αλλιώς δεν έχει άλλο..... και μην ξεφεύγεις από το θέμα.....».
«Λοιπόν.....», πήρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε.
«Από την ημέρα που μπήκε στο μαγαζί, τα έχω δει όλα.....»,
«Όπα, περίμενε, δεν σε πιάνω..... Ποιος μπήκε στο μαγαζί;», έκανε πως δεν καταλαβαίνει, ο Γεράσιμος.
«Αυτή, ρε.... Αυτή! Που να πάρει και να σηκώσει! Και δεν είναι ότι μου αρέσει.... Όχι! Δεν μου αρέσει.!!! Αυτή η..η...η ανεκδιήγητη Harley, αυτή φταίει για όλα, γαμώτο!!!!», ακούμπησε τους αγκώνες του στα πόδια και έβαλε το κεφάλι του ανάμεσα στα χέρια του.
Ο Γεράσιμος δεν κρατήθηκε άλλο κι έβαλε τα γέλια.
«Το ήξερα! Ρεζίλι έγινα! Η αναθεματισμένη! Μακάρι να πάρει το πράγμα της(Harley) και να σηκωθεί να φύγει και να μην ξαναπατήσει το πόδι της στο μαγαζί!».
Ο Γεράσιμος σταμάτησε να γελάει. Για να φτάσει ο Ηλίας να είναι σε αυτή την κατάσταση, τα πράγματα, ήταν πιο σοβαρά από όσο νόμιζε.
«Σε παρακαλώ, σταμάτα τώρα! Τι χαζομάρες είναι αυτές! Τι σου φταίει η γυναίκα; Πελάτισσα είναι! Δεν μπορείς να την διώξεις.....»
«Δεν θέλω να την διώξω....... Να τη βάλω κάτω θέλω και να την φιλήσω μέχρι να γίνει μπλε από την ασφυξία!!!!! Αυτό θέλω και δεν ξέρω πως να το κάνω.......».
Ο Γεράσιμος έμεινε στήλη άλατος. Όντως ήταν, πιο σοβαρά, από ότι περίμενε.

15 σχόλια:

  1. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ Ο ΗΛΙΑΣ! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ! ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΓΙΑ ΣΥΓΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην καθυστερεις τη συνεχειαααα! Περιμενουμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο! Την είχαμε πατήσει κι εμείς έτσι κάποτε!( για μένα μιλάω).
    Ελα Σταυρούλα προχώρα γιατί με έβαλες κι εμένα σε άγχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφη μου,
    σε αυτή την ηλικία, ένας άντρας που δεν έχει μόνιμη σχέση ή δεν είναι παντρεμένος, έτσι και του κάτσει περίπτωση, χάνει τα αβγά και τα πασχάλια!!!! χαχαχαχα!!!!
    Δεν ξέρω πόσο θα τα καταφέρει να συγκρατηθεί ή όχι.... θα δούμε.....
    Την καλησπέρα μου!!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Angel,
    θα έρθει και η συνέχεια! Όσο πιο σύντομα μπορώ θα την αναρτήσω!
    Φιλιά και καλησπέρες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε κοπέλα μου,μου φαίνεται ότι έχεις δώσει λάθος χαρακτήρες.
    Τώρα αυτός έχει ολόκληρο μαγαζί (μπαρ)και δεν έχει θάρρος να πλησιάσει μια γυναίκα.Συνήθως αυτοί οι τύποι είναι καμάκια από κούνια αλλιώς δεν θα σταύρωναν πελάτη.

    Πάντως ολόκληρη πλεκτάνη δεν την φανταζόμουν!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόφορε,
    οι σαραντάρηδες είναι φοβερή περίπτωση...... Δεν είναι έφηβοι, αλλά δεν είναι και μεγάλοι... οπότε τα συναισθήματα είναι αντικρουόμενα!!! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ηλικία για τον άντρα!
    Θα την αναρτήσω την συνέχεια, όσο πιο σύντομα γίνεται! Την καλησπέρα μου!!!! Να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zoyzoy,
    κοίτα ο τύπος μια καφετέρια έχει σε μια συνοικία. Είναι ο άντρας της διπλανής πόρτας. Καμάκι από κούνια σίγουρα είναι, αλλά για γυναίκες κάτω των τριανταπέντε για να τις έχει του χεριού του και συνήθως είναι, οι κοπέλες της γειτονιάς..... που τις γνωρίζει από τότε που γεννήθηκαν. Η τύπισσα είναι άγριο θηλυκό, ξένη και μεγαλύτερη. Ένας τομέας που του είναι άγνωστος... και από την μια δεν θέλει να ασχοληθεί, από την άλλη καίγεται να μπει στην διαδικασία.....
    Γνωρίζω τέτοιους άντρες..... αλήθεια σου λέω. Χωρίς καφετέρεια, αλλά ανύπαντρους, με την ίδια ακριβώς συμπεριφορά..... και διασκεδάζω αφάνταστα μαζί τους! Είναι η καλύτερη παρέα, πράγματι!!!!! Τα καλύτερά μου φιλαράκια!!!!
    Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου από την Δράμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ αυτό το στυλ....
    ...τελικά αυτό μας σημαδεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευ αγωνίζεσθαι,
    πράγματι.... αλλά αυτό μας κάνει ξεχωριστούς!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σταυρούλα πότε θα δούμε την συνέχεια? Δεν κρατιέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eva Z.,
    πολύ σύντομα! Χαίρομαι που σου αρέσει, πάντως!!
    Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι σου έγραψε ο Χριστόφορος, ότι τον έβαλες σε άγχος για τη συνέχεια; Αν δεν ήταν οι άλλοι φίλοι σου και εγώ βεβαίως βεβαίως, θα σου έλεγα να καθυστερήσεις την επόμενη ανάρτηση. Εκείνος έχει έναν άρρωστο με εγκεφαλικό παρατημένο σε μια μπερζέρα από την περασμένη Παρασκευή και δεν τον βλέπω να βιάζεται!!!!! όχι ένα ερωτοχτυπημένο. Ο Ηλίας (σου) βρήκε το μάστορά του. Πόσες φορές έχω σκεφτεί (σχετικά με κάποιες ανύπαντρες φίλες μου) ότι κάπου εκεί έξω θα υπάρχει ο κατάλληλος άντρας γι' αυτές. Αλλά ποίος να τους φέρει κοντά; Πάντως αγωνιώ για τη συνέχεια δεν το κρύβω.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. marimar,
    να είσαι καλά με έκανες και γέλασα.... Αλήθεια, λες πάντως κι εγώ περιμένω με αγωνία τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος με το εγκεφαλικό, γιατί δεν είναι μόνο αυτό.... έχουμε και μια ληστεία σε εξέλιξη.....
    Εγώ πάλι έχω πολλούς φίλους ανύπαντρους που δεν βρίσκουν τις κατάλληλες, λες να καταστρώσουμε κανένα...προξενιό;;;; χαχαχαχα!!!!
    Η συνέχεια είναι σε εξέλιξη. Μόλις τελειώσω θα την αναρτήσω.
    Την καλησπέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ghd Hair Straightener,
    I don't know what is happening. I can't get to your site not even to the others. I am sorry! I don't know why it is not working!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......