Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Για τα μάτια μιας.... Harley.ε’

Ο Ηλίας πήρε το χέρι της από πάνω του, προσεκτικά και το ακούμπησε στα πλευρά της. Εκείνη αναδεύτηκε λίγο μέσα στον ύπνο της, αλλά δεν ξύπνησε. Σιγά-σιγά, πατώντας στις μύτες των ποδιών του μπήκε στο σαλόνι, τράβηξε την κουρτίνα και άφησε την ματιά του να πλανηθεί στον ορίζοντα. Το πρώτο φως του ήλιου, πέρα από τα Τουρκοβούνια, έκανε την εμφάνισή του, σημάδι ότι η πόλη, σε λίγο, θα έμπαινε πάλι στους γνώριμους, γρήγορους, ρυθμούς της.
«Τι νύχτα κι αυτή!», σκέφτηκε.
Το προηγούμενο απόγευμα, είχε αρκετή δουλειά, στο μαγαζί,  όταν την είδε να μπαίνει και να κάθεται στο τραπέζι δίπλα στην πόρτα. Έδιωξε την Όλγα, που πήγαινε να της πάρει παραγγελία και πήγε ο ίδιος να το κάνει. Ήταν πολύ περίεργος, μετά από τις κουβέντες που είχαν ανταλλάξει, να δει τι είχε να του πει, για  την συμπεριφορά της. 
Αφού της έφερε το ποτό που του ’πε, του ζήτησε να καθίσει μαζί της κι εκείνος κάθισε απέναντί της. Ξέχασε ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο, ότι η Όλγα έτρεχε σαν τρελή να προλάβει τα τραπέζια και χάθηκε στα λόγια  και το βλέμμα της. Το πρώτο πράγμα που βγήκε από τα χείλη της ήταν, η συγγνώμη. Μετά από αυτό οι κουβέντες της, ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος ξεκινώντας από το γιατί και καταλήγοντας στο πως είχε πάρει μέρος σε αυτή την κωμωδία. Ύστερα, ήπιε ο ίδιος ένα ποτό, για να μπορέσει να επεξεργαστεί τις πληροφορίες, αλλά τα πράγματα μπλέχτηκαν περισσότερο, όταν η ώρα πέρασε, το μαγαζί άδειασε κι εκείνοι είχαν πιεί από τέσσερα ποτά ο καθένας.
Του είχε πει, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, ότι της άρεσε πολύ. Και κάτι ακόμη, για μοναξιά; Ίσως γι’ αυτό, όταν αποφάσισαν να συνεχίσουν στο σπίτι του, του ζήτησε να την κρατήσει αγκαλιά. Πως το είχε αναφέρει χαρακτηριστικά; «Κράτα με σε παρακαλώ στην αγκαλιά σου, αλλά μην το θεωρήσεις αδυναμία. Απλά σήμερα το χρειάζομαι....». Αντιφατικό; Ήταν αντιφατικό, σίγουρα. Μυστήρια γυναίκα. Δεν χώραγε αμφιβολία. Ενώ έδειχνε δυνατή, ελεύθερη, γεμάτη από ζωή, ξαφνικά του φάνηκε τόσο ευάλωτη που δεν του ’κανε καρδιά να την αφήσει, μέχρι που την πήρε ο ύπνος.
Την σήκωσε απαλά στα χέρια του, κατευθύνθηκε στην κρεβατοκάμαρά του, την ακούμπησε στο κρεβάτι του και συνέχισε να την κρατά μέχρι να ξημερώσει. Τώρα που το σκέφτονταν ήταν η πρώτη γυναίκα που έφερε σε αυτό εδώ το διαμέρισμα, χωρίς να προκύψει σεξ. Συναινετικό σεξ, φυσικά. Ποτέ στην ζωή του δεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, μετά από αλκοόλ να κάνει κάτι, αν και... αν ήθελε να είναι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό του, με το ζόρι είχε κρατηθεί απόψε. 
Βέβαια, οι γυναίκες δεν ήταν σαν τους άντρες. Έβαζαν το συναίσθημα μπροστά από την πράξη, λες κι εξαρτιόταν η ζωή τους από αυτό. Δεν ήταν κανένας παλιάνθρωπος. Δεν θα το έκανε ποτέ κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ήθελε η γυναίκα που θα  ήταν μαζί του να το κάνει με την θέλησή της. 
Από την άλλη, πως τα κατάφερναν να μπλέξουν το σεξ με το συναίσθημα; Για να αγαπήσεις έναν άνθρωπο και να φτάσεις να εξαρτηθεί η ζωή σου από αυτόν, ήταν δουλειά χρόνων. Κάνοντας σεξ δυο φορές ή τρεις, με την ίδια γυναίκα, δεν σήμαινε απαραίτητα, γάμους παιδιά και τα συναφή. Σήμαινε ότι δύο ενήλικες ήθελαν να περάσουν καλά, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποσχέσεις, χωρίς δράματα. 
Άλλο είμαι ερωτευμένος και άλλο αγαπώ. Ερωτευμένος ήταν πάντα. Πιο πολύ με την ιδέα, παρά με το εκάστοτε πρόσωπο. Τον γοήτευε το κυνήγι. Όλο αυτό το μυστήριο με την γυναικεία ψυχοσύνθεση, που ήταν διαφορετική σε κάθε μια από αυτές. Είχε φάει τα μούτρα του κανά δυο φορές, αλλά δεν τον πείραζε. Κι αυτό μέσα στο παιχνίδι ήταν. Εξάλλου, έμαθε από τα λάθη του.
Με την συγκεκριμένη, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο κυνηγός, την δεδομένη στιγμή, δεν ήταν ο ίδιος, αλλά αυτή. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Εκείνη το είχε ξεκινήσει, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στο μαγαζί. Η κρίση ειλικρίνειας που την έπιασε μετά... και τα τόσο αντιφατικά μηνύματα που του έδωσε την προηγούμενη νύχτα. Τον είχε μπερδέψει. Τι ίσχυε τελικά; Από την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στη γη, υπήρχε αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο φύλων. Ποιος ήταν αυτός που θα έλυνε τον γρίφο; Υπήρξαν τόσες επιστημονικές ομάδες, όλους τους αιώνες που πέρασαν μέχρι σήμερα που δεν τα κατάφεραν..... 
Μήπως.... εκεί να ήταν όλη η γοητεία; Μάλλον......
Μετά από τόσο προβληματισμό δεν θα μπορούσε να ξανά κοιμηθεί. Μπήκε στην κουζίνα να φτιάξει ένα καφέ να πιεί, όταν την είδε να στέκεται στην πόρτα. Τα μαλλιά της ήταν ανάκατα και τα ρούχα της τσαλακωμένα, αλλά ο Ηλίας εστίασε στα μάτια της που ήταν θολά ακόμη από τον ύπνο και της χαμογέλασε.
«Καφέ;», την ρώτησε.
«Ωωω, ναι. Έχω πρόβλημα συγκέντρωσης, αν δεν πιω καφέ, το πρωί....», του είπε και χαμογέλασε κι αυτή.
«Σε ευχαριστώ....», συνέχισε και τον πλησίασε.
«Για ποιο πράγμα;».
«Για.....», δεν πρόλαβε να συνεχίσει, γιατί είχε ήδη πάει κοντά της, έπιασε το κεφάλι της στα δύο του χέρια και τη φίλησε βαθιά στο στόμα.
«Αυτό ήθελα να το κάνω από την πρώτη στιγμή που σε είδα να μπαίνεις στο μαγαζί!», της είπε όταν την άφησε για να πάρει ανάσα. 
«Μην σταματάς!», ήταν η σειρά της να τον φιλήσει.
Οι ώρες πέρασαν χωρίς να τις πάρουν χαμπάρι. Το κατάλαβαν, αφού έξω είχε, ήδη, σκοτεινιάσει. Όπως κάθονταν αγκαλιασμένοι, ξέπνοοι στο κρεβάτι το κινητό του Ηλία χτύπησε. Δεν είχε σκοπό να το σηκώσει, αλλά όταν είδε ότι ήταν ο Γεράσιμος, άλλαξε γνώμη.
«Δεν είπαμε, ότι δεν σου ξανά μιλάω;», του είπε απότομα.
«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς να πετάξεις την φιλία τόσων χρόνων.......».
«Μπορώ!», είπε κι έκλεισε το κινητό του.
«Είσαι πολύ σκληρός μαζί του. Δεν φταίει εκείνος. Εγώ φταίω....», είπε η Νικολέτα.
«Ο Γεράσιμος το σκέφτηκε, όμως. Αλλά δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Του χρειάζεται ένα μάθημα. Και θέλω να βοηθήσεις σε αυτό.....».
«Όχι! Δεν υπάρχει περίπτωση!!! Είδες τι έγινε την τελευταία φορά!!!! Συγγνώμη, αλλά σε αυτό είσαι μόνος σου!».
«Εντάξει, έχεις δίκιο. Μην πεις τίποτα, όμως για εμάς τους δύο στην Ιουλία, ούτε στον Γεράσιμο. Αυτό μπορείς να το κάνεις, εντάξει;».
«Δεν είχα σκοπό, έτσι κι αλλιώς να το κάνω. Δεν συζητώ τις προσωπικές μου στιγμές εδώ κι εκεί, θέλω να σου πω......», του είπε εκνευρισμένη.
«Ωωω! Μην θυμώνεις, σε παρακαλώ. Δεν εννοούσα......», 
«Είμαι σίγουρη ότι δεν εννοούσες, αλλά συνήθως εσείς οι άντρες το κάνετε, τις περισσότερες φορές,  μόνο και μόνο για να κοκορεύεστε....», σηκώθηκε από το κρεβάτι κι άρχισε να ντύνεται.
«Νομίζεις ότι είμαι τέτοιος;», πετάχτηκε και την έπιασε από τα μπράτσα σταματώντας την.
«Όχι, δεν το νομίζω! Αν το νόμιζα δεν θα ήμουν εδώ τώρα.....».
Την φίλησε ξανά..... την έγδυσε ξανά... και τους βρήκε το επόμενο πρωινό, ξέπνοους και κουρασμένους να κοιμούνται αγκαλιασμένοι……

14 σχόλια:

 1. ΑΝΤΕ ΕΥΤΥΧΩΣ! ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ!
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έφη,
  έτσι έτσι.... Το πρώτο βήμα έγινε.... μετά να δούμε, που είναι και οι δύο τόσο ανεξάρτητοι χαρακτήρες, πως θα τα πάνε....
  Την καλησπέρα μου!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Angel,
  χαίρομαι που σου άρεσε!!! Την καλησπέρα μου!!!! Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ μου άρεσε ο χαρακτήρας που απέδωσες στον Ηλία ξέρεις κάτι τέτοιοι είναι μόνο στο μυαλό μας να μην εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να σέβονται την γυναίκα.

  Φιλιά θαλασσινά για καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αχ αυτά τα μάτια της Harley....μας λιώσανε...για να δω πως θα τα βρούνε τελικά αυτοί οι δυο τόσο ανεξάρτητοι άνθρωποι...Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ξέρεις χαίρομαι που ο Ηλίας σκέφτεται και συμπεριφέρεται έτσι. Χαίρομαι και γιατί εσύ νομίζω, ωριμάζεις τόσο όμορφα που με κάνεις περήφανο που σε διαβάζω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Zoyzoy,
  νομίζω κι εγώ ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άντρες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάνω λάθος. Δεν πιστεύω ότι είναι κακό που οι άντρες σκέφτονται το σεξ πιο πολύ απ’ ότι οι γυναίκες. Όταν οι γυναίκες εμπνέουν τον σεβασμό στον άντρα, όσο και να το σκέφτονται εκείνοι δεν αποτολμούν το βήμα, χωρίς την συναίνεση των γυναικών. Φυσικά υπάρχουν και τα καθάρματα, αλλά ελπίζω ότι είναι λίγα αυτά....
  Την καλησπέρα μου!!!! Φιλιά πολλά πολλά από την Δράμα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eva Z.,
  εδώ είναι το κλειδί. Αυτό προσπαθώ να διαλευκάνω τώρα, για να δω κι εγώ πως θα καταλήξουν.....
  Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χριστόφορε,
  ο Ηλίας είναι ο άντρας της διπλανής πόρτας. Δεν ξέρω αν πέτυχα τον χαρακτήρα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι άντρες σε γενικές γραμμές είναι κάπως έτσι. Τουλάχιστον από συζητήσεις με φίλους, ανύπαντρους, σε αυτή την ηλικία, έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Είναι λίγο εργένηδες, λίγο συναισθηματικοί, λίγο γυναικάδες(με την καλή έννοια), λίγο μοναχικοί, αρκετά κοινωνικοί και σε γενικές γραμμές, καλά παιδιά. Λίγοι είναι για κλωτσιές (έτσι αποκαλώ αυτούς που είναι στο άλλο άκρο). χαχαχαχα!!!!
  Πράγματι προσπαθώ πολύ και θέλω να σου εκμυστηρευτώ ότι αυτό ειδικά το διήγημα με δυσκολεύει πάρα πολύ. Είναι το πρώτο που το έγραψα, το έσβησα, το ξανά έγραψα, το διόρθωσα..... και δεν το έχω τελειώσει ακόμη....
  Σε ευχαριστώ πολύ που πιστεύεις ότι είναι καλό! Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά για την βοήθεια που μου προσφέρεις!!!!!
  Την καλησπέρα μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα. Φαίνονται ωραία οι χαρακτήρες όπως θέλεις να τους παρουσιάσεις. Καλά σου λέει ο Χριστόφορος. Έχεις αποκτήσει μια ωριμότητα καταπληκτική. Αυτό το σβήσε γράψε είναι το χαρακτηριστικό των ΚΑΛΩΝ συγγραφέων.
  Αλλά βρε Σταυρούλα. Του το' κλεισες το μαγαζί του ανθρώπου. Ας τον να πάει να δουλέψει λίγο!!!! χα χα χα. Αν δεν πω και την κοτσάνα μου δεν μπορώ. Θα το έχεις καταλάβει πια .
  Πολλά φιλιά δημιουργικό μου πλάσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. marimar,
  ο άνθρωπος δικαιούται και κανένα ρεπό...... Τι λες;;;; Από αύριο όμως, θα πάει για δουλειά, αν και τέτοιους χαλεπούς καιρούς..... τους ψάχνουν τους πελάτες στα μαγαζιά..... Ωχ ξέφυγα από το θέμα.... Η επικαιρότητα βλέπεις....
  Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Το ότι σας αρέσει το διήγημα και με στηρίζεται είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα. Με κάνει να βάζω όλη μου την δύναμη να γίνω καλύτερη. Τουλάχιστον, να βγάζουν νόημα αυτά που γράφω..... και να καταλαβαίνει αυτός που το διαβάζει τι συμβαίνει στους ήρωες.
  Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά!!!! Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. kai ego 8a simfoniso pos ton Ilia ton "petixes"...xexe lexi pou vrika! :) na sai kala!!! polla filia kai kalo savvatokiriako geitonissa! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Leviatan,
  ευχαριστώ πολύ!!!! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......