Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μια δουλειά με πολύ άγχος.....


Είμαι μόνος αυτή τη στιγμή, μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να φτιάξω την προσφορά του πελάτη. Ξεκίνησα την εταιρεία πριν δυο χρόνια, από το τίποτα και σήμερα είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Κατάφερα να επεκταθώ σε όλη την Ελλάδα, ας είναι καλά το internet, στέλνοντας τα προϊόντα μου παντού. Δουλεύω όμως πολλές ώρες, στο γραφείο και στο σπίτι.
Τώρα είμαι σπίτι. Η ώρα έχει προχωρήσει πολύ. Σε λίγο θα αρχίσει να βγαίνει το πρώτο φως της ημέρας, αλλά πρέπει να τελειώσω, οπωσδήποτε απόψε. Το πρωί που θα μιλήσω με τον πελάτη, πρέπει να είμαι έτοιμος. Μια εβδομάδα με ταλαιπωρεί. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Του πρότεινα διάφορα είδη ξύλου, αλλά εκείνος επέμεινε στο μαόνι. Δεν είχα αντίρρηση, αλλά όταν του είπα την τιμή έγινε έξω φρενών. Μετά, τσαντίστηκα εγώ. Δεν μπορείς, ρε φίλε, να μου ζητάς τον βασιλιά των ξύλων και να θες να πληρώσεις ψίχουλα.  Ο άτυπος νόμος που υπάρχει, ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, με κράτησε από το να τον διαολοστείλω και να βρω την ησυχία μου. Δεν μπορείς να διώχνεις πελάτες τέτοιους χαλεπούς καιρούς, δυστυχώς......
Επιτέλους, βρήκαμε τη χρυσή τομή. Θα χρησιμοποιούσαμε τριανταφυλλιά Αφρικής, που ήταν πιο οικονομική, αλλά θα την βάφαμε μαύρη για να ξεγελάει στο μάτι. Εξάλλου, δεν θα προλάβαιναν να το καταλάβουν. Μέχρι να το δουν, θα χάνονταν....
Είχα μπροστά μου τις διαστάσεις που μου έδωσε. Θα γίνονταν πολύ  μεγάλο. Τόσο μεγάλο, μου έκανε εντύπωση. Μα πως θα το σήκωναν; Δεν ήταν δική μου δουλειά, αυτό. Η δική μου δουλειά ήταν να του πω, πως ακριβώς θα γίνονταν, να του στείλω τα σχέδια και την τελική τιμή, μαζί με τα εργατικά. 
Τελείωσα, λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Έκλεισα τον υπολογιστή και πήγα στην κρεβατοκάμαρα. Η γυναίκα μου, κοιμάται κι εγώ ζηλεύω που δεν μπορώ να χωθώ κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα, να ακουμπήσω στο κορμί της και να κοιμηθώ κι εγώ.  Βγάζω τις πυτζάμες μου και ντύνομαι. Κατεβαίνω στην κουζίνα, φτιάχνω καφέ για μένα και για εκείνη. Σε λίγο θα σηκωθεί να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο. Μόλις φύγουν, θα πάει κι εκείνη στην δουλειά της. 
Σε όλη τη διαδρομή για την εταιρεία, ξανά σκέφτομαι την προσφορά. Ελπίζω να τη δεχθεί, γιατί δεν θα αντέξω άλλη αλλαγή. Έχω αφήσει, όλα τα άλλα στην άκρη και ασχολούμαι μόνο με την συγκεκριμένη. Ο βοηθός μου έχει αναλάβει τον υπόλοιπο όγκο δουλειάς, που αυξήθηκε τον τελευταίο καιρό. Τον λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Θα του δώσω μερικά μπόνους, όταν ξεμπερδέψω από τον απαιτητικό πελάτη. 
Μόλις μπαίνω στο γραφείο μου, πριν ακόμη ανοίξω τον υπολογιστή, χτυπά το τηλέφωνο. Το σηκώνω, ξέροντας ποιος είναι στην άλλη άκρη του ακουστικού. Με καλημερίζει κι εγώ νιώθω τις τρίχες στον σβέρκο μου να σηκώνονται. Θα την απορρίψει πάλι. Το αισθάνομαι. Και την απέρριψε. Τώρα ουρλιάζω....... στο ακουστικό......
«Ένα φέρετρο είναι, για όνομα του Θεού! Μου έχετε βγάλει την ψυχή! Έτσι κι αλλιώς θα λιώσει μαζί με αυτόν που θα θάψετε μέσα του!!!! Έλεος πια!!!!! Βρείτε άλλο εργοστάσιο που να φτιάχνει φέρετρα. Εγώ δεν ξανά δίνω στο δικό σας γραφείο τελετών!!!!!». Ξεφύσηξα και έκατσα στην καρέκλα μου, απαλλαγμένος από το στρες των τελευταίων ημερών.

25 σχόλια:

  1. Ανατρίχιασα λίγο τολμώ να πω :) μόλις διάβασα μαόνι μπήκα στο νόημα...

    πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα γειτόνισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leviathan,
    γι αυτό το έγραψα..... για να σας τρομάξω λίγο.... χαχαχαχα!!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά και σε σένα γείτονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!! ΒΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΨΟΥΝ ΜΑΥΡΟ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΙΚΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΦΕΡΕΤΡΑ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΞΑΠΛΩΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΝΑΝ ΥΠΝΑΚΟ....ΛΕΣ ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΠΝΟΙΑ ΝΑ ΓΥΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΣΤΑ ΠΟΥΧΕΙ;
    ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη,
      μετά από τέτοια κούραση μην το γελάς καθόλου.... Δεν ξέρω πόσο άνετα είναι, γιατί δεν βρέθηκε κανείς από αυτούς που τα χρησιμοποίησαν να μας πει. χαχαχαχα!!!! Εκτός αν βρούμε κανένα βρυκόλακα, που είναι πολύ της μόδας τελευταία.....
      Σε ευχαριστώ, φιλενάδα!!!!
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικό !

    Πολύ έξυπνο εύρημα ! Όταν είπες έτσι κι αλλιώς χαμένο θα πάει, κάτι κατάλαβα αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

    Μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gip,
      είπα να σας ξεγελάσω, αλλά δεν το κατάφερα.....
      χαχαχαχα!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  5. Σταυρούλα μου.. με ξεγέλασες και το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα!
    Τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαγιά Αντιγόνη,
      να είσαι καλά!!!! Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες, πραγματικά!!!! Σε ευχαριστώ!!!! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Άσωτε γιε,
      χαίρομαι που γέλασες!!! Αυτός ήταν ο σκοπός μου άλλωστε!!! Ευχαριστώ πολύ!!! Καλό Βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  7. Και μπλάκ χιούμορ Σταυρούλα?
    Οταν έγραψες ότι θα' γίνει ασήκωτο την ψιλιάστηκα αλλά λέω μέσω ιντερνετ μπαααααα!

    Καλή μέρα με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zoyzoy,
      γιατί; Μέσω internet.... γίνονται τα «πάντα» πια.... Εγώ σκέφτηκα ότι θα το υποψιαστείτε από το «...για λίγο θα το δουν και μετά θα χαθεί...»χαχαχαχα!!!!
      Φιλάκια γλυκιά μου πολλά πολλά!!!!!
      Καλό βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  8. Έξυπνο! Μακάβριο ...αλλά αληθινό1! Κάπως έτσι θα γίνονται κι αυτές οι δουλειές φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευ αγωνίζεσθαι,
      έχω δει εταιρείες που φτιάχνουν τέτοια πράγματα και τα προωθούν μέσω internet και μάλιστα σε ότι σχήμα θέλεις..... Αεροπλάνο, κιθάρα...... τέτοια τέλος πάντων....
      Οι δουλειές όλες στο μέλλον μέσω του διαδικτίου θα γίνονται χωρίς να βγαίνουμε καν από τα σπίτια μας. Τώρα πόσο καλό είναι αυτό.... ο χρόνος θα το δείξει!
      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  9. Σταυρούλα!!! Το μαύρο χιούμορ σου!!! Πολύ ωραία σύλληψη.Δεν πρόδωσες καθόλου το τέλος... πριν από το τέλος. Τρελαίνομαι για τέτοια διηγήματα ή ακόμη και φίλμς. Έχεις κι αυτό το ταλέντο λοιπόν! Εξαιρετικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόφορε,
      χαίρομαι που σου άρεσε. Μου αρέσουν κι εμένα κάτι τέτοια. Έχω ένα βιβλίο που τιτλοφορείται Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών..... Έχει πολύ γέλιο. Στο προτείνω. Ένα μαγαζί που πουλά πράγματα για να δώσει κάποιος τέλος στην ζωή του και το έχει μια οικογένεια, ξέρεις, με παιδιά..... που πρέπει να μάθουν να δουλεύουν σε αυτό και να προτείνουν τους καλύτερους τρόπους.... Ακούγεται μακάβριο, αλλά το αντίθετο είναι.
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Καλό βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  10. Μου ήρθε λίγο απότομα στο τέλος μπάβο μπράβο κανένας δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται...γράψε ένα βιβλίο θα είναι καταπληκτικό....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. aria patsi,
      σε ευχαριστώ πολύ, αλλά και τα δικά σου κειμένα είναι καταπληκτικά!!!! Έχεις πολύ χιούμορ!!!!
      Να είσαι καλά!!!!
      Καλό βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  11. Βρε Σταυρούλα, καταπληκτικό κείμενο.
    Το μόνο που σκέφτηκα την ώρα που το διάβαζα, ήταν μήπως φτιάξουν αυτό τέλος πάντων το .... σκρίνιο, φαντάσου πόσο με ξεγέλασες, και τελικά δεν το πάρει ο πελάτης. Χα χα χα. Εγώ το θέλω απλό, απέριττο, απο μαόνι οπωσδήποτε, σημειώνεις ή στον αέρα τα λέω; χα χα
    Είσαι απίθανη!!!!

    Γράφε, Γράφε, Γράφε, είσαι απολαυστική
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. marimar,
      χαίρομαι που διασκέδασες!!!
      Άντε βρε, φτου φτου φτου μακριά από μας..... δεν σημειώνω τίποτα...... Ακόμη στο άνθος της ηλικίας μας είμαστε..... καλέ!!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
      Καλό βράδυ! Την αγάπη μου και πολλά πολλά φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  12. Με όλο τον σεβασμό στο νεκρό που Θα έμπαινε για να πάρει τον.....αιώνιο υπνάκο του,δεν αντέχω να μην .........ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xristin,
      χαίρομαι που σου άρεσε και σε σένα!!!!! Να ’σαι καλά!!!!
      Καλό Βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο ευθυμογράφημα πραγματικά!!
    Εκεί δε που λέει 'Μου έχετε βγάλει την ψυχή'
    είναι όλα τα λεφτά!!! χαχαχα
    Την αγάπη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπετάνιε,
      χαίρομαι που σας άρεσε και περάσατε όμορφα!!!!
      Να είστε καλά και καλή εβδομάδα!!!!
      Τα φιλιά μου από την Δράμα και στους δυο σας!!!!

      Διαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......