Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Υπέρ άνω υποψίας. ε'

Η δεύτερη πόρτα της αποθήκης, είχε χρόνια να ανοιχτεί. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, έβαλε μπροστά το ερμάριο με τους φακέλους των ασθενών του και δεν ξανά κατέβηκε την σκάλα, που βρίσκονταν από πίσω. Κανένας άλλος, εκτός από τον ίδιο, δεν ήξερε ότι αυτή η σκάλα οδηγούσε στο εργαστήριο. 
Όταν αγόρασε το σπίτι, ο πρώτος χώρος που επιμελήθηκε, ήταν αυτός. Άσπρα πλακάκια στους τοίχους και το πάτωμα. Λάμπες φθορισμού, με έντονο ψυχρό φως. Δύο υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, εποχής, για τις αναλύσεις. Δύο ψυγεία. Ένα για τα δείγματα, ένα για τα φάρμακα. Δοκιμαστικοί σωλήνες, αποστειρωτές, εργαλεία. Μηχάνημα ανάλυσης αίματος, φυγόκεντρος, περιστροφικός εξατμιστήρας. Μικροσκόπιο. Στερεοσκόπιο. Πολλοί γιατροί θα  ζήλευαν, αν ήξεραν την υπάρξή του, τότε.


Η περιπέτεια του Ευγένιου στο γραφείο της βιβλιοθήκης, έληξε αισίως. Τον βρήκε η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι, μια ώρα μετά και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Αυτό λειτούργησε προς όφελός του. O γιατρός του είπε ότι, το έμφραγμα δεν ήταν σοβαρό, αλλά αν δεν πήγαινε άμεσα, τότε τα πράγματα δεν θα είχαν καλή έκβαση. 
Όταν ξανά γύρισε στο σπίτι, το μίσος του για την Νία ήταν ακόμη πιο έντονο. Εξαιτίας της είχε ξεχάσει να πάρει τα φάρμακα. Αν δεν ήταν αυτή η σκύλα να τον παιδεύει, θα ήταν πιο συγκεντρωμένος. Πιο χαλαρός. Αλλά δεν μπορούσε να ησυχάσει. Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να την εκδικηθεί. Να την στείλει από εκεί που 'ρθε και ακόμη παραπέρα, αν ήταν δυνατόν.  Και τότε, στο μυαλό του, ήρθε το εργαστήριο.

......
Το ερμάριο, ήταν βαρύ. Δεν μπορούσε να το μετακινήσει, όσο ήταν γεμάτο. Άνοιξε τα συρτάρια κι άρχισε να βγάζει τους φακέλους, από μέσα, στοιβάζοντάς τους σε μια άκρη της αποθήκης. Όταν τέλειωσε με αυτούς, τράβηξε τα συρτάρια ένα ένα και τα έβγαλε κι αυτά. Το κουφάρι που απέμεινε, ήταν, επιτέλους, ελαφρύ. Το τράβηξε και το παράτησε μέσα στη μέση της αποθήκης. 
Το κλειδί. Είχε ξεχάσει να το φέρει μαζί του. Ήταν  στο χρηματοκιβώτιο μαζί με τον φάκελο. Όταν η Νία του έκλεψε τα αρχεία, δεν έκανε καν τον κόπο να δει αν του το 'χε αφήσει ή όχι. Τον έπιασε κρύος ιδρώτας.
«Ηρέμησε! Δεν είναι να ξανά παθαίνεις έμφραγμα.... τώρα!», σκέφτηκε.
«Το κλειδί της είναι άχρηστο. Δεν γνωρίζει, για το εργαστήριο, για να το συνδέσει με αυτό.» 
Όσο γρήγορα μπορούσε, πήγε στην βιβλιοθήκη. Μετακίνησε τα ράφια και άνοιξε το χρηματοκιβώτιο. Μέχρι να συνηθίσει η όρασή του το σκοτεινό περιεχόμενο, του κόπηκε η ανάσα.  Έβαλε το χέρι του μέσα και με την παλάμη του ψηλάφισε το επάνω ραφάκι. 
«Κάπου εδώ πρέπει να είναι!», είπε εκνευρισμένος.
Με την άκρη των δαχτύλων του έπιασε την ψυχρή επιφάνεια του κρίκου. Έβαλε το χέρι πιο βαθιά και άρπαξε το κλειδί.  Ξεφύσηξε με ανακούφιση. Γύρισε στην αποθήκη. Άνοιξε την πόρτα. Μετά από τόσα χρόνια, δεν ήταν σίγουρος αν τα φώτα λειτουργούσαν ακόμη. Πάτησε τον διακόπτη που βρίσκονταν στα αριστερά του. Οι λάμπες στο βάθος, πέρα από τη σκάλα, τρεμόπαιξαν για λίγο και τελικά άναψαν. Άρχισε να κατεβαίνει. Αμέσως στα ρουθούνια του ήρθε η μυρωδιά της εγκατάλειψης. Ο αέρας ήταν βαρύς, νοτερός. Μούχλα, σκόνη, αράχνες. Όταν έφτασε στη βάση της σκάλας, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Πολλά από τα πλακάκια στους τοίχους είχαν πέσει στο δάπεδο  σπάζοντας και το κίτρινο φως των λαμπτήρων, έδινε στο χώρο μια απόκοσμη αίσθηση. Την αίσθηση του θανάτου. 
Δεν είχε κατέβει, όμως, για επιθεώρηση. Ήταν σίγουρος για το τι συνέβαινε εδώ κάτω. Πολλές φορές άκουγε τα ποντίκια να τρέχουν με τα μικρά τους ποδαράκια πάνω κάτω στα μηχανήματα, το γραφείο, τους πάγκους. Είχε δει στην φαντασία του τις αράχνες, να πλέκουν τους περίτεχνους ιστούς τους, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στους υπολογιστές και τα εργαλεία. Έτσι, δεν του έκανε καμιά εντύπωση το αποτέλεσμα. Το περίμενε, μάλιστα, σε χειρότερη κατάσταση. 
Προχώρησε πιο μέσα. Θυμόταν, ακριβώς, σε πιο από τα ντουλάπια το φύλαγε. Όταν μπορούσε να το προμηθευτεί, με την ιδιότητα του γιατρού, πήρε αρκετό. Το περισσότερο το χρησιμοποίησε στην γυναίκα του. Δόση με τη δόση, παρακολούθηση στην παρακολούθηση, θυμόταν τα συμπτώματα και χωρίς να έχει τον φάκελο μπροστά του. Ταραχή. Φόβος. Μυικές συσπάσεις και πόνος. Καταστροφή των νεφρών και του ήπατος. Πυρετός. Σφίξιμο στο σαγόνι. Άκαμπτα άκρα. Σκούρα ούρα. Δυσκολία στην αναπνοή. Η τελευταία δόση, που ήταν υψηλή, την είχε αποτελειώσει. Αναπνευστική ανεπάρκεια και εγκεφαλικός θάνατος. 
Με χέρια που έτρεμαν από αγωνία, άνοιξε το ντουλάπι. Ένα ποντίκι έτρεξε και χάθηκε στην τρύπα που είχε ανοίξει, από πίσω, για να μπορεί να μπαινοβγαίνει εκεί μέσα.  Ο Ευγένιος τινάχτηκε πίσω.
«Αι στο διάολο με κατά τρόμαξες!», είπε όταν κατάλαβε τι ήταν η μαλλιαρή μπάλα που βρέθηκε για λίγο μπροστά του. 
Όταν ξεπέρασε την ταραχή του, κοίταξε ξανά το ντουλάπι. Τα δύο τελευταία μπουκαλάκια ήταν εκεί, άκαμπτα, σαν να τον περίμεναν. Οι ετικέτες τους είχαν κιτρινίσει από το πέρασμα του χρόνου και τα γράμματα είχαν σχεδόν ξεθωριάσει. Ακόμη, όμως, μπορούσε κανείς να διαβάσει, τα μικρά μαύρα γράμματα. Strychnine.
«Εδώ είμαστε!», είπε και χαμογέλασε σαρδόνια. Δεν ήταν σίγουρος για το πως θα κατάφερνε να την χορηγήσει. Θα έβρισκε την ευκαιρία. Θα του την έδινε, η ίδια, εν αγνοία της. Είχε καταλάβει, πολύ καιρό τώρα, την αδυναμία της στο καφέ. Τον σκέτο καφέ. Ακόμη καλύτερα. Το θέμα ήταν να του δοθεί μόνο η κατάλληλη στιγμή...... Και θα την έβρισκε.....

20 σχόλια:

  1. Γρήγορα έβαλες τη συνέχεια Σταυρούλα...και το iPod μου σπάει τα νεύρα γιατί μου δείχνει μόνο το πρώτο μισό της ανάρτησης...μέχρι εκεί που φοβάται για νέο έμφραγμα...τα νεύρα μου..αύριο θα επανέλθω απο το laptop γιατί θα σκάσω :) φιλιααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leviathan,
    θα ήθελα να σου αποκαλύψω... αλλά θα σου χαλάσω την συνέχεια.....
    Αύριο γείτονα, δεν πειράζει! Τα φιλιά μου και από μένα από την Δράμα που έγινε Νιαγάρας!!!! Καληνύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τη λυπάμαι καθόλου! Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dimiscon,
    και που να ’ξερες.... Αλλά θα μάθεις κι εσύ στο τέλος.... γιατί.....
    Την καληνύχτα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αγρίεψες !! χαχαχα

    Λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε, μια χαρά το πας... Θρίλερ ! Πολύ μου αρέσει !!Και τυι καλή περιγραφή χαρακτήρων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gip,
      δεν ξέρω τι να πω! Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο, όταν ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο, μου κάνει τέτοια τιμή!
      Να είσαι καλά!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ!
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ....ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ...
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΖΩΑ...ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ....ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ....
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη,
      δεν είδες τι μας έκανε η εξέλιξη; Από την μία επιβιώσαμε, ήταν για καλό, από την άλλη γίναμε υπερόπτες και το παίζουμε Θεοί..... Και που θα φτάσουμε ακόμη! Ευτυχώς ή δυστυχώς, το μεγαλύτερο θηρίο στον πλανήτη είμαστε εμείς.....
      Η στρυχνίνη δεν πωλείται στην Ελλάδα, επειδή είναι δηλητήριο. Το είδα όταν έψαχνα για τα συμπτώματα. Υπάρχει όμως σε φάρμακα και οι γιατροί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια.... Ειδικά αυτοί που ασχολούνται με την έρευνα για νέα φάρμακα.
      Καλό Σαββατοκύριακο!!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΩΡΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΦΕ!!!!!!!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!
      ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ; Η ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ......
      ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Έφη,
      να δεις τι ωδραίο καφέ θα πιούν μαζί..... θα τους στείλει αδιάβαστους..... χαχαχαχα!!!!
      Καλή Ανάσταση;;;;; Όχι ακόμη... κάτσε να βάψουμε αβγά σήμερα!!!!!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!!!
      Καλό απόγευμα!!!!

      Διαγραφή
  7. Φιλενάδα τώρα εγώ γιατί κατάλαβα ότι την σριχνίνη την θέλει για να την χρησιμοποιήσει η καθαρίστρια γιαυτόν??

    Οπως και να'χει έχω μείνει αναυδη με την περιγραφή του εργαστηρίου και τις παρενέργειες του δηλητηρίου !
    Βρε έχεις κάνει και γιατρός:))

    Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zoyzoy,
      τώρα αν σου πω.... θα αποκαλύψω τον άσσο που έχω στο χέρι μου για το τέλος.... Να ξέρεις μόνο ότι ο Ευγένιος θέλει να καθαρίσει την αποκλειστική γιατί του ’χει γίνει στενός κορσές και δεν τον αφήνει σε ησυχία.....

      Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι μεγάλη μου τιμή που σου αρέσει τόσο!!!!

      Γιατρός;;;;; Είδες τι κάνει ο γκούγκλης;;;;; Μέχρι και γιατρός γίνεσαι.... χαχαχαχαχα!!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!! Πολλά πολλά φιλιά από Δράμα!!!!

      Διαγραφή
  8. Η έρευνα σε έχει κάνει εξπέρ. Περιγράφεις με τόση φυσικότητα το εργαστήριο, και ότι σχετίζεται με τα ιατρικά. Μπράβο. Αλλά έχουμε μπλέξει με έναν κατα συρροήν δολοφόνο.
    Μα πίνει καφέ μαζί του η γυναίκα που τον περιποιείται; Δεν μας τα λες καλά. Θα την ειδοποιήσω για την στριχνίνη νάχει το νού της. χα χα
    Τα φιλιά και την αγάπη μου
    με αγωνία για την συνέχεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marimar,
      για να σου πω την αλήθεια μου, είναι η πρώτη φορά -άλλωστε το βλέπεις στα προηγούμενα κείμενα- που κάνω έρευνα, πριν κάνω ανάρτηση. Θεώρησα ότι όσο φανταστικό και ’ναι ένα κείμενο, μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα γράφεις στα κουτουρού.....
      Τώρα για τον καφέ..... Εμένα που μου αρέσει ο καφές, δεν νοείται να βρίσκομαι στο χώρο της δουλειάς μου, χωρίς αυτόν......Το θεωρώ αντιδεοντολογικό!!!!!
      Φιλενάδα, θα με μαρτυρήσεις;;;;; Θα μου χαλάσεις το φινάλε....... και θα κλαίω..... σνιφ σνιφ.....
      Καλό Σαββατοκύριακο!!!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  9. Ω! Δεν πήρα είδηση πότε είχες ανεβάσει το προηγούμενο και με χαρά διαπίστωσα ότι με περίμεναν δύο κεφάλαια μαζεμένα!
    Μα τι σατανικός ο γέροντας όμως, ε;
    Και τι θέλει βρε παιδί μου, τώρα στην ηλικία του;
    Με το ένα πόδι στον τάφο (για να μην πω με το ενάμισι)κι όμως αυτός εκεί...
    Ο νους του στις δολοφονίες.
    Αλλά καλά λέει ο λαός ότι το χούι βγαίνει τελευταίο.
    Κι αυτός, ως είδαμε, τις συνήθιζε τις δολοφονίες είτε άμεσα είτε έμμεσα!
    Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά,
      στην ουσία δεν θέλει τίποτα ο ίδιος..... Η αποκλειστική τον κατ’ έκλεψε και του κάνει τη ζωή μαρτύριο.... Όχι βέβαια, να τον δικαιολογήσω.... Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Ο σκοπός μου είναι να τον τιμωρήσω. Αν πετύχω να αποδώσω καλά, αυτό που έχω στο μυαλό μου, νομίζω ότι θα έχω καταφέρει τον σκοπό μου. Να αποδοθεί δικαιοσύνη.... κατά κάποιο τρόπο....
      Να είσαι καλά!!!! Καλή Εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  10. Ο γέρος τελικά πολύ σατανικός, θα συμφωνήσω!! εξαιρετικές οι περιγραφές σου γειτόνισσα!! να σαι καλά!! καλό απόγευμα και πολύ καλή Μεγάλη εβδομάδα εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Leviathan,
      ένα τέτοιο γέρο να πετύχεις στη ζωή σου, να μην προλάβεις να δεις επόμενη μέρα....... Όσοι βρέθηκαν στον δρόμο του, τους ξαπώστειλε.....
      χαχαχαχα!!!!! Δεν θέλω, ούτε να το φανταστώ ότι μπορεί να έχει υπάρξει τέτοιο άτομο.....
      Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!!!!
      Καλή Εβδομάδα και σε σένα!!!!! Φιλιά πολλά πολλά, γείτονα!!!!!

      Διαγραφή
  11. ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Skroutzako μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
      Καλή Ανάσταση και σε σένα!!!! Καλό Πάσχα!!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......