Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Είμαι έξαλλη!!!!!!!!!!!!!
Όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έτσι και εγώ πέρυσι για μια ακόμα φορά, κατέθεσα την φορολογική μου δήλωση. Μένω 700 χλμ μακριά και την έστειλα με το ταχυδρομείο σε ειδικό φάκελο, πλήρωσα και 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά και κοιμήθηκα ήσυχη ότι είμαι εντάξει με το κράτος και τη συνείδησή μου....
Αμ δε!!!!!!!!!!!
Όλοι πήραν εκκαθαριστικό εγώ ΌΧΙ!!! Πάω λοιπόν στην τοπική εφορία για να ρωτήσω αν μπορούν να το εκδώσουν αυτοί από εδώ για να κάνω τη δουλεία μου και τι μου λένε???????????? Δεν φαίνεται να κάνατε δήλωση πέρυσι γιατί δεν είναι καν καταχωρημένη...... Για να με εξυπηρετήσουν, ούτε συζήτηση. Εγώ να πάρω τηλέφωνο, γιατί να χρεωθούν αυτοί που το λάθος είναι δικό τους? Και που παίρνω? Είναι συνέχεια κατειλημμένο!!!!!!!!!!
Όταν κάποτε είχα ένα μικρό μαγαζάκι, κάθε χρόνο πλήρωνα τα μαλλιοκέφαλά μου σε αυτούς. Αργότερα που το έκλεισα πλήρωσα και το νταβατζιλίκι τη συνάφεια και την υπεραξία.... Κάποια φορά που έτυχε το εισόδημά μου να ξεπερνάει το αφορολόγητο, ξανα πλήρωσα ένα σωρό χρήματα.... Κάθε φορά με έβρισκαν. Και στη φωλιά του φιδιού να κρυβόμουν από αυτούς δεν γλίτωνα....
Αυτή τη φορά που το εισόδημα δεν ήταν αρκετό για να μου τα πάρουν πάλι... δεν με βρίσκουν!!!!!!!!!!!!!!! Πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να πληρώσω και αφού δεν γίνεται υπάρχει και το πρόστιμο. Τί να πω, δεν ξέρω... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα παίρνουν από τον κόσμο και οι δικές τους ευθύνες δεν είναι πουθενά. Διαφημίσεις ξέρουν μόνο να βάζουν για φορολογική συνείδηση.... η δική τους συνείδηση που είναι? Εμείς τους πληρώνουμε και αυτούς......και τα λάθη τους!!!!!!!!!!!

10 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ;ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπειδή τους ξέρω, ευτυχώς κρατάω τα αποδεικτικά. Το κακό είναι ότι εγώ δεν μπορώ να πάω εκεί και ταλαιπωρώ τη μαμά μου, που άφησε όλες τις δουλείες της για να τρέξει. Κινητοποιηθήκαμε ένα σωρό άτομα για να γίνει το αυτονόητο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλή μου καλησπέρα. Θα μπορούσα αν θέλεις με την ταμπέλα του "δικηγόρου" να κάνω εγώ μια ερώτηση στην εδώ εφορία σου. Αν θέλεις, είμαι στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ γλυκιά μου!!!!
    Αν δεν τα ξαταφέρω να βγάλω άκρη... Μέχρι στιγμής προσπαθούν να με εξυπηρετήσουν. Μέχρι που μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν και να μην πληρώσω πρόστιμο... Γιατί αν γίνει το αντίθετο μέχρι κανάλια θα τους πάω.....
    Πολύ χοντρά μου τα πήραν μέχρι τώρα....δεν τους ξαναδίνω φράγκο. Να βγάζω λεφτά και να με φορολογούν δεν με νοιάζει, να μην έχω, να φταίνε και να τους πληρώνω πάει πολύ.... Είσαι πολύ γλυκιά πάντως σε ευχαριστώ ξανά Κοκκινοσκουφίτσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταυρουλάκι, για κάτι τέτοια είναι οι "ταμπέλες" και οι "σφραγίδες". Βλέπω ότι τελικά θα σε εξυπηρετήσουν, αλλά αν όχι, εδώ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ό,τι και να πεις δίκιο έχεις! Έχω τρέξει με την εφορία, έχω χαμογελάσει σε εφοριακούς σαν ηλίθια για να τους καλοπιάσω και να μου κάνουν αυτό που δικαιούμαι, έχω γίνει έξω φρενών με άλλους, ...
    Ελληνικό δημόσιο, ποτέ δε θα απαλλαγούμε από τη νοοτροπία του!
    Και για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι. Θέλω να πιστεύω όμως πως είμαι από τους καλούς ;)

    Κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση Fri. Από ότι είδα εδώ στη Δράμα οι υπάλληλοι προσπάθησαν να με εξυπηρετήσουν, όσο μπορούσαν. Μάλλον θα πάνε καλά τα πράγματα. Και ναι συμφωνώ δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ασυνείδητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελπίζω να έχεις την απόδειξη απ το ταχυδρομίο
    αλιώς δεν σε πιστεύουν με τίποτα
    υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό με την απόδειξη το σκέφτηκα κι εγώ.
    Πάντως έχεις δίκιο στο ότι αν είναι να μας τα πάρουν, δουλεύουν όλα ρολόι! Και μας ψάχνουν, και μας βρίσκουν, κτλ. Όταν είναι να μας δώσουν ή να μην πάρουν τίποτα, τότε άστα να πάνε. Έχω ακούσει για ειδοποιήσεις πληρωμής (να πάρει ο πολίτης δηλαδή χρήματα από κάπου, όχι μόνο από εφορία) τελευταίας στιγμής που ενώ εκδόθηκαν μήνες πριν, ειδοποιούν τον πολίτη να παραλάβει τα χρήματα -ή την επιταγή- λιγότερο από εβδομάδα πριν λήξει. Πάλι καλά που δεν ειδοποιούν αφού λήξει (αν και όταν λήξει ίσως και να μην ειδοποιούν ποτέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, αν δεν τους πάρεις στο ψιλό, αλλά με μέτρα προστασίας (πχ αποδείξεις για τις συναλλαγές μαζί τους, τελικά θα σου μείνει μόνο το γελοίο του θέματος, και η ταλαιπωρία θα ξεχαστεί.

    Καλημερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......