Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Σαντορίνη....


Είχε αποφασιστεί από όλη την παρέα. Όλες ήθελαν νησί φέτος και οι τρεις. Οι ζέστες είχαν σφίξει για τα καλά, οπότε τι καλύτερο από το να πάνε στη Σαντορίνη....
Αφού το αποφάσισαν, είπαν να το ανακοινώσουν και στη Δήμητρα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η Δήμητρα δεν ήθελε ν’ ακούσει για Σαντορίνη. Είχε πάει κάποτε και το μόνο που της είχε μείνει ήταν μια πικρή γεύση από εκείνες τις διακοπές. Δεν κατάφεραν να την πείσουν. Το υποψιάζονταν ότι ίσως να έλεγε όχι, αλλά διάβολε, είχαν περάσει χρόνια.
Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε ρήξη στη σχέση τους. Έκαναν παρέα από το λύκειο. Η Αντιγόνη, η Μαρία, η Βάσω και η Δήμητρα. Υπήρχε καλή χημεία ανάμεσά τους και μέχρι να τελειώσουν με το σχολείο και τα διαβάσματα, η φιλία τους είχε γίνει βράχος. Δεν θα άφηναν αυτό το γεγονός να τους τη χαλάσει. Το συζήτησαν και κατέληξαν να κάνουν χώρια τις διακοπές τους χωρίς κακία και τσακωμούς. Εξάλλου δεν είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Κάποια στιγμή θα διαφωνούσαν, τι ποιο λογικό; Έκλεισαν ξενοδοχείο, εισιτήρια και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για το ταξίδι. Η Δήμητρα από την προβλήτα τους χαμογελούσε χαιρετώντας. Δεν τους κράταγε μούτρα. Ήξερε πόσο πολύ το ήθελαν να πάνε που δεν βάσταγε η καρδιά της να τις φέρει σε δύσκολη θέση. Τι έφταιγαν εκείνες, επειδή η ίδια είχε πρόβλημα;
Αφού το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι, γύρισε να φύγει για να πάει στο πάρκιν να πάρει το αυτοκίνητο. Σ’ αυτή τη μικρή διαδρομή, ήρθαν όλα τόσο ζωντανά στο μυαλό της, που για μια στιγμή σταμάτησε το περπάτημα για να δει που βρίσκεται. Τόσα χρόνια και λες και ήταν χθες που μες το πλοίο για Σαντορίνη γνώρισε τον Αλέξη.
Η θάλασσα ήταν γαλήνια και έκανε ζέστη. Σκέφτηκε, τότε, να πάει στο μπαρ του πλοίου να πάρει κάτι δροσερό να πιει. Την ώρα που πήρε το χυμό στα χέρια της κι έκανε να γυρίσει, έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα ο μισός χυμός να χυθεί στο μπλουζάκι του. Έμεινε να κοιτάζει το λεκέ με το στόμα ανοιχτό. Όταν κατάλαβε τι έγινε, ψέλλισε ένα «Συγγνώμη...» και τον κοίταξε στα μάτια. Εκείνος στην αρχή ξαφνιάστηκε, στη συνέχεια όμως της χαμογέλασε. «Δεν τρέχει τίποτα.... με δρόσισες!», της είπε. «Με την ευκαιρία...Αλέξης.», της συστήθηκε. Ούτε το όνομά της δεν θυμόταν να πει, «Εεεε...Δήμητρα....». Από εκεί και μετά ξεκίνησαν όλα.
Έκαναν παρέα μέχρι να φτάσουν στο νησί. Από καθαρή τύχη είχαν κλείσει δωμάτια στο ίδιο ξενοδοχείο. Τα πρωινά έπαιρναν το πρωινό τους εκεί και μετά κατέβαιναν στις παραλίες για μπάνιο. Έτρωγαν στα ταβερνάκια, έκαναν βόλτες είτε με τα πόδια είτε με τα γαϊδουράκια. Οι μέρες πέρναγαν και οι δύο τους φαίνονταν τόσο, μα τόσο, ερωτευμένοι.... λες και βρίσκονταν ναυαγοί σε εξωτικό νησί, μέχρι την αποφράδα μέρα που ήρθε ο πατέρας του για να τον πάρει.
Τι περίμενε δηλαδή; Ήταν και οι δυο τους δεκαοχτώ χρονών. Η ζωή τώρα ξεκινούσε για αυτούς. Η Δήμητρα ήταν πρωτοετής στο πανεπιστήμιο της νομικής, ο Αλέξης σπούδαζε στην Αμερική οικονομικά.... Αντάλλαξαν τηλέφωνα, διεύθυνσης, αλλά η ζωή είχε προγραμματίσει άλλα πράγματα γι’ αυτούς. Ούτως ή άλλως οι αποστάσεις ήταν τεράστιες, τα χρόνια πολλά και εκείνος δεν άντεχε να περιμένει.....

13 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η ιστορία σου stavroula.
    Αφού το έχεις μέσα σου...
    Προτείνω να γράψεις κανα βιβλίο...
    Μην με δίρεις....

    Καλό σου βράδυ.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές γλυκό-πικρές ιστορίες έλαβαν χώρα εκείνα τα χρόνια της πρώτης νιότης..

    καλησπέρα σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Milch με την ιστορία της Σταυρούλας θυμήθηκε ένα καλοκαιρινό έρωτα του Milch που έδοξε με παρόμιο τρόπο άδοξα!

    Αλλά αυτή η ιστορία είχε και καλοκαίρι!

    Τι έχει η Σταυρούλα και έχει χειμωνιάσει η καρδιά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΣΑΒΒΙΝΑΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκόπικρη ιστορία όπως όλες οι αγάπες χωρίς μέλλον.
    Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους, γράψε βιβλίο, έχεις πολύ καλή πένα!!!

    Καλό βράδυ Σταυρούλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρούλα μου στο έχω ξαναπεί,το 'χεις! Αν δεν αποφασίσεις να γράψεις βιβλίο τουλάχιστον μάζεψε όλες τις ιστορίες που 'χεις γράψει εδώ και δώστες σ' έναν εκδοτικό οίκο.Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Savvina,
    γιατί γλυκιά μου να σε δείρω, που μόνο καλά λόγια έχεις για μένα; Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Θα το σκεφτώ. Και ο συμβίος μου με παροτρύνει για να γράφω....Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    Ευρύνοε,
    πραγματικά.... και μετά τόσα χρόνια τις θυμάσαι και χαμογελάς.... Βέβαια η συγκεκριμένη είναι φανταστική, αλλά παρόμοια με άλλες.
    Καλό Σαββατοκύριακο να περάσετε με τη Σαββινούλα!!!!!!

    Milch,
    όλοι ζήσαμε παρόμοιες ιστορίες έτσι;
    Η αλήθεια είναι ότι με έπιασες, αλλά εντάξει το παλεύω. Όλοι έχουμε τις μαύρες μας κατά καιρούς. Θα μου περάσει.... που θα πάει.... Εξάλλου έχω και εσένα με τις ιστορίες σου που με κάνεις και χαμογελάω!!!!! Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!!!

    Κύριε Θανάση,
    ευχαριστώ!!! Θα το σκεφτώ. Έχω ξεκινήσει κάτι.... εδώ και χρόνια και δεν το έχω τελειώσει. Μου δίνετε κουράγιο όμως και ίσως το ολοκληρώσω επιτέλους...
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    Λύκαινα,
    Θα προσπαθήσω ειλικρινά να το κάνω. Θα βάλω τα δυνατά μου να τελειώσω τουλάχιστον αυτό που γράφω..... Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    Σταυρούλα μου,
    σε ευχαριστώ που πιστεύεις σε μένα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνεις και το εκτιμώ πολύ!!!! Να είσαι καλά!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Milch χαίρεται που κάνει την Σταυρούλα να χαμογελάει έστω και λίγο! Το Milch εύχεται στην Σταυρούλα να καλοκαιριάσει σύντομα η καρδιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Milch,
    να είσαι καλά! Θα γίνει αυτό δεν απελπίζομαι.... όλα για μας είναι, με υπομονή ξεπερνιούνται! Φιλιά και καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταυρούλα, πολύ γλυκιά και νοσταλγική η ιστορία σου.
    Περιττό να πω, πως συμφωνώ μ' όλους τους φίλους παραπάνω, που σε προτρέπουν να γράψεις βιβλίο.
    Έχεις ταλέντο στο να κρατάς το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ακόμα κι όταν περιγράφεις εικόνες καθημερινές.
    Καλό Σαββατοκύριακο και να περνάς καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανεμοδούρα,
    σε ευχαριστώ πολύ και εσένα, από βάθος καρδιάς!
    Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To Μilch εύχεται στην Σταυρούλα καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Milch,
    καλό μήνα και σε σένα!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......