Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις εβδομάδες. ζ’

Τίποτα απ΄ ότι έγινε δεν το είχε σχεδιάσει. Και το ταξιδάκι με την βάρκα, δική του ιδέα ήταν. Προσπαθούσε μια εβδομάδα τώρα, να τον πλησιάσει περισσότερο, αλλά εκείνος ήταν αρκετά απόμακρος. Το πρώτο βράδυ που έμεινε μαζί του στο δωμάτιο, μέσα στον ύπνο του παραμιλούσε. Το μόνο που ξεχώρισε ήταν ένα όνομα: "Μαρία". Η γυναίκα του να ήταν; Δεν τον είδε να φορά βέρα. Αυτό βέβαια δεν σήμαινε απαραίτητα το αντίθετο, αλλά αν ήταν παντρεμένος, δεν θα έκανε διακοπές με την γυναίκα του και τα παιδιά του;  Πάντα με την προυπόθεση ότι, είχαν παιδιά.
"Που πας και μπερδεύεσαι; Όλο στους λάθος άντρες πέφτεις", σκέφτηκε. Πόσο λάθος άντρας να ήταν ο Στέφανος; Με την γκαντεμιά που την έδερνε; Όλα ήταν δυνατά. Έξι μήνες πριν, δεν έδιωξε τον Ηλία από το σπίτι, γιατί τον έπιασε να την απατά με την γραμματέα του;
"Δεν ήταν τίποτα, αγάπη μου!!!! Εσένα αγαπώ και θέλω να παντρευτώ!!!!!".
Ο γελοίος. Εκείνη ονειρεύονταν τον γάμο τους και τα παιδιά που θα έκαναν κι αυτός πήδαγε την γραμματέα του, τις ατέλειωτες ώρες που έλειπε, στα δήθεν meetings της εταιρείας. Πόσο κορόιδο είχε πιαστεί.....
Όση ώρα ο Στέφανος χάζευε το απέραντο γαλάζιο κι εκείνη έκανε τις συγκεκριμένες σκέψεις, ο ουρανός άλλαξε. Βαριά σύννεφα συγκεντρώνονταν στον ουράνιο θόλο και το φως της μέρας χάνονταν. Αέρας βγήκε από το πουθενά και η βάρκα άρχισε να ταλαντεύεται επικίνδυνα. Μια αστραπή έσκισε τον ορίζοντα και ο κεραυνός έπεσε μακριά μέσα στη θάλασσα. Ο καπετάνιος εμφανίστηκε από την καμπίνα με το τιμόνι και τους ανακοίνωσε ότι γύριζαν πίσω. Ο ασύρματος είχε κάποιο πρόβλημα, προσπαθούσε να το λύσει, αλλά πίστευε ότι θα προλάβαιναν να μπουν στο λιμάνι, πριν χειροτερέψει το μπουρίνι. Τίποτα δεν πήγε κατ' ευχήν από εκεί και μετά. Ο άνεμος δυνάμωσε, η βροχή επίσης και οι κεραυνοί έπεφταν ο ένας πίσω από τον άλλον με εκκωφαντικό θόρυβο.
Η Μαργαρίτα είχε πανιάσει από τον φόβο της.
"Γιατί δεν του 'πες του ανθρώπου, ότι, φοβάσαι τις βάρκες; Το βρήκες και θαυμάσια ιδέα, βλαμμένη. Άντε τώρα, να δούμε, ποιος θα σε σώσει από τον πάτο της θάλασσας που θα βρεθείς και θα σε φάνε τα ψάρια;", μονολόγησε. 
Ο Στέφανος την πλησίασε και την τράβηξε μέσα στην καμπίνα. Είδε τον φόβο που είχε ζωγραφιστεί στο πρόσωπό της και προσπάθησε να την καλμάρει, αλλά εκείνη είχε πάθει κρίση πανικού.
"Άσε με!!!! Δεν μπαίνω εκεί μέσα!!!! Αν βουλιάξουμε δεν θα προλάβουμε να βγούμε στην επιφάνεια......", δεν την άφησε να συνεχίσει. Την άρπαξε και τη φίλησε με πάθος. Στην αρχή αντιστάθηκε, αλλά όσο το φιλί βάθαινε, τόσο χάνονταν στην γλύκα του. Έχασε την γη κάτω από τα πόδια της. Έχασε κάθε επαφή με το περιβάλλον. Άρχισε να ακούει άρπες να παίζουν και να βλέπει ροζ πεταλούδες να πετούν γύρω τους, ως στην στιγμή που την ξεκόλλησε από πάνω του.
"Καλύτερα τώρα;", την ρώτησε.
Δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτα έξυπνο να του πει. Αλλιώς είχε φανταστεί το πρώτο φιλί μεταξύ τους. Μετά από δείπνο με κεριά, βιολιά, λουλούδια..... Ήταν ρομαντική ψυχή, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά πια στον εικοστό πρώτο αιώνα. Οι γυναίκες σήμερα κάνουν πρώτα καριέρα, χρήματα και μετά βρίσκουν έναν δότη, κάνουν ένα παιδί και το μεγαλώνουν μόνες. Η Μαργαρίτα δεν ήθελε να είναι έτσι. Ίσως είχε γεννηθεί σε λάθος εποχή, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Αν ήταν να μείνει μόνη το προτιμούσε, από το να γίνει ένα με τα σημερινά πρότυπα. Δεν της ταίριαζαν......
"Ναι, είμαι καλύτερα, τώρα...", ένας Θεός ξέρει γιατί......
"Τι θα κάνουμε;", τον ρώτησε
"Θα είσαι εντάξει να πεταχτώ μέχρι τον καπετάνιο, να μάθω τι γίνεται;".
"Νομίζω, πως ναι.".
Άνοιξε την πόρτα και ο αέρας σφύριξε μανιασμένα. Η βροχή έφτασε μέχρι τον καναπέ που κάθονταν, αλλά ο Στέφανος έκλεισε έγκαιρα την πόρτα πίσω του. Τον είδε από το φινιστρίνι να πηγαίνει πέρα-δώθε και με το καλό του χέρι να κρατά σφιχτά την κουπαστή, κάνοντας μελετημένα βήματα για να μην γλιστρήσει και και τον τραβήξει η θάλασσα στην αγκαλιά της. Σε λίγο χάθηκε από το οπτικό της πεδίο, άρα είχε φτάσει στον προορισμό του. 
Ευτυχώς, δεν την άφησε πολύ ώρα μόνη. Λίγο ήθελε να την ξανά πιάσει κρίση πανικού. Έσταζε ολόκληρος βροχή και θάλασσα. Αυτό την έκανε να ξεχάσει για ακόμη μια φορά τον φόβο της.
"Ο καπετάνιος λέει ότι θα μπούμε σε έναν όρμο, εδώ πιο πέρα, αλλά η περιοχή δεν είναι βατή από την στεριά. Είναι απάγκιο και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρει πόση ώρα θα κρατήσει το μπουρίνι. Σίγουρα, όμως, θα περάσει γρήγορα.".
Μέχρι να τελειώσει την κουβέντα του, ήταν ήδη μέσα στον όρμο. Η βροχή και οι βροντές ακούγονταν από πολύ μακριά, πια. Η άγκυρα κατέβηκε και η βάρκα έμεινε αραγμένη δίπλα σε μια πανέμορφη παραλία.
Ο καπετάνιος τους ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα βρίσκονταν σε αναμονή. Ο ασύρματος, δεν μπορούσε να επισκευαστεί, αλλά το μέρος ήταν ασφαλές από καιρό και θάλασσα. Δεν είχε κύματα. Τους άφησε μόνους και πήγε στην καμπίνα του, αφού προηγουμένως τους έδειξε τα απαραίτητα για φαγητό, νερό και ροφήματα. 
"Πεινάς;", την ρώτησε ο Στέφανος.
"Όχι. Το στομάχι μου είναι κάπως. Λίγο νερό θα ήταν εντάξει.".
Ο Στέφανος την πλησίασε. 
"Μαργαρίτα.... Συγγνώμη για πριν.... Δεν ήξερα με ποιο τρόπο να σε ηρεμίσω.... Φοβήθηκα μην πάθεις κάτι.....και....", πέρασε το καλό  χέρι του, μέσα από τα βρεγμένα του μαλλιά.
"Εντάξει..... Είμαι.... Εντάξει... τώρα. Εγώ φταίω που δεν είπα από την αρχή, αλλά που να φανταστώ...... Δεν φταις εσύ.... Ποτέ δεν φταις εσύ.....".
"Θα την ξανά φιλήσω και δεν έχω καμιά δικαιολογία πια...... Αλλά.... δεν πάει άλλο......", σκέφτηκε ο Στέφανος και την φίλησε..... ξανά και ξανά......

24 σχόλια:

  1. Πάθος, σασπενς και συνεχή αλλαγή συναισθημάτων...

    Αχ! Ως πότε θα μας κρατάς σε αγωνία για την συνέχεια;;;

    Φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδοιπόρε,
    μόνο του πάει δεν ξέρω ακόμη, αν και νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά πια!
    Την καλημέρα μου!!!! Φιλιά από τη Δράμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταυρούλα γεια σου...Είναι πολύ ωραίο και πραγματικά διαβάζεται μονορούφι...Εγώ δεν το είχα παρακολουθήσει από την αρχή οπότε και διάβασα όλα τα προηγούμενα μεμιάς...Θα περιμένω την συνέχεια..Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία. Τώρα έχουμε κάποια ιδέα για τον χαρακτήρα της. Λίγο από το παρελθόν της και έχουμε και σασπένς. Τι θα γίνει άραγε εκεί στον ορμίσκο;
    Ειλικρινά περιμένω σαν να βλέπω ταινία!


    Υ.Γ
    Όταν πήρα το θάρρος να εισηγηθώ για τα italics, δεν εννοούσα τους ζωντανούς διαλόγους αλλά τους μονολόγους ή τις σκέψεις κάποιου:
    π.χ "Τι βλακείες είναι αυτές λέει πρωί - πρωί!", σκέφτηκε η Ελεονόρα την ώρα που της μίλαγε ο γιατρός.
    Ή "Τι ήθελα ο ηλίθιος να μπω σε λεωφορείο κυριακάτικα!" μονολόγησε ο Γιάννης, καθώς κατέβαινε.
    Και πάλι συγγνώμη αν σε κουράζω αλλά εκτιμάω πολύ την αξιόλογη ικανότητα σου να γράφεις όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να και η περιπέτεια και η αγωνία κορυφώνεται με το ειδύλλιο μέσα στο μπουρίνι να το χτυπάν κεραυνοί και θάλασσα!

    Γουστάρω:))
    έτσι δώσε κι αλλο να δούμε που θα βγάλει:))

    Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου χωρίς φουρτούνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΑΥΡΟΛΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    Να σε χαίρονται όσοι αγαπάς!!!

    Και εμείς από εδώ να απολαμβάνουμε σε ..δόσεις τη γραφή σου!!

    Να είσαι καλά κορίτσι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη για το ορθογραφικό αλλά είναι και η πρεσβυωπία αυξημένη βλέπεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που υπάρχει η Γιαγιά Αντιγόνη και θυμήθηκε ο παππούς Χριστόφορος ότι σήμερα είναι η γιορτή σου.
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ,ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΑΞΙΖΕΙΣ!

    Υ.Γ Γιαγιά Αντιγόνη σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κούκλα μου

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ

    Εύχομαι ολόψυχα να'χεις
    ό,τι ποθείς και ονειρεύεσαι!

    Με Φιλιά θαλασσινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Σταυρούλα.
    Σε επισκέφτηκα μετά από τόσο καιρό και έπεσα πάνω στην γιορτή σου.
    Χρόνια σου πολλά, ότι επιθυμείς να το βρείς στο κεφαλάκι σου.
    Η ιστορία σου φανταστική την διάβασα όλη από την αρχή, με ρούφηξε μπορώ να σου πώ, αφού το έχεις το ταλέντο γιατί δεν γράφεις και κανα βιβλίο?
    Ή ακόμη καλύτερα συνέχισε αυτή την ιστορία και στείλτην σε κανα εκδοτικό οίκο.
    Χάθηκα από την μπλοκόσφαιρα από τον κορεσμό που μου είχε δημιουργήσει, επέστρεψα και θα τα λέμε που και που ξανά.
    Να είσαι καλά.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. XΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταυρούλα Χρόνια σου Πολλά, να είσαι πάντα ευτυχισμένη και κάθε σου επιθυμία να γίνεται πραγματικότητα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω σήμερα. Μπήκα για τις ολόθερμες ευχές μου για τη γιορτή σου Σταυρούλα. Με υγεία και δύναμη για όλα στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eva Z.,
    να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστόφορε,
    σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! Μάλλον δεν τα κατάλαβα καλά αυτά που μου είπες την προηγούμενη φορά κι έκανα ότι να ’ναι......χαχαχαχαχα!!!!
    Δεν με πειράζει καθόλου να είσαι σίγουρος. Άλλωστε είναι πράγματα που βοηθούν πολύ!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ και για τις ευχές!!!! Να είσαι καλά και ότι επιθυμείς να το έχεις!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Zoyzoy,
    πολύ χαίρομαι που το διασκεδάζεις και μπαίνεις τόσο πολύ μέσα στην ροή του διηγήματος. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γιατί αυτό μου δίνει την δύναμη να μην σταματήσω και να συνεχίσω να γράφω!!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιαγιά Αντιγόνη,
    σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!!!! Τις κρατώ με αγάπη και ανταποδίδω!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Zoyzoy,
    ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές!!!! Να είσαι καλά!!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,
    ευχαριστώ πολύ!!!! Να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Savvina,
    πόσο χαίρομαι που γύρισες!!!!! Ευχαριστώ για όλα και για τις ευχές!!!! Όσο για βιβλίο, δεν ξέρω..... με τέτοια κρίση που υπάρχει, ο κόσμος σε λίγο δεν θα έχει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα.....
    Μου λείψατε πάντως, να το ξέρετε! Φιλιά πολλά και στους δύο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Skroutzako μου,
    γλυκιέ μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ κι εσένα για τις ευχές! Να είσαι καλά!!!!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λύκαινα,
    Που είσαι βρε ψυχή; Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!!!!! Να είσαι καλά!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. marimar,
    σε ευχαριστώ πολύ που με θυμήθηκες!!!! Το εκτιμώ πολύ! Την καλησπέρα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......