Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

The lover boy.....

Άνοιξε την πόρτα απότομα, γεμάτη θυμό και εισέβαλε στον χώρο. Η πόρτα έμεινε πίσω της, ανοιχτή και το κρύο μπήκε μαζί της, δριμύ, σαρώνοντας το μαγαζί, απ’ άκρη σ’ άκρη. Το ζευγάρι που κάθονταν στο τραπέζι κοντά στο τζάκι την κοίταξε με απορία. Η γυναίκα έκανε να διαμαρτυρηθεί, αλλά ο άντρας που την συνόδευε της έπιασε το μπράτσο, κάνοντάς της νόημα να μην μιλήσει. 
Το μπαρ είχε χαμηλό φωτισμό, αναδύοντας την μυρωδιά της κλεισούρας και του καπνού, ανάμεικτη, με την γλυκερή μυρωδιά του ιδρώτα, όλων των ανθρώπων που πέρασαν από αυτό. Με γρήγορα βήματα και βαριά, πλησίασε στην μπάρα. Ο μπάρμαν, ένας γίγαντας με τετράγωνες πλάτες, ξυρισμένο κεφάλι και μουστάκι που έφτανε μέχρι τις άκρες του σαγονιού του, έτριβε με μια τριμμένη, βρώμικη πετσέτα ένα ποτήρι, καθόλη τη διάρκεια της εισόδου της.
Μόλις έφτασε κοντά, σήκωσε το κεφάλι του από το ποτήρι που ήταν πιο βρώμικο τώρα και την κοίταξε με απάθεια. Ήταν συνηθισμένος σε τέτοια, αν και η γυναίκα που έκανε την εισβολή ήταν πολύ μικροκαμωμένη. Βάση πείρας, όμως, γνώριζε ότι οι μικροκαμωμένοι άνθρωποι ήταν αυτοί, που έκαναν τις μεγαλύτερες φασαρίες. 
«Μου είπαν ότι θα τον βρω εδώ, τέτοια ώρα.», του είπε λες και ήδη γνώριζε για ποιον μιλούσε.
«Δεν σας καταλαβαίνω, κυρία.», σήκωσε ειρωνικά τα φρύδια του. Φυσικά και γνώριζε. Το χωριό ήταν πολύ μικρό και τα νέα ταξίδευαν όπως το φως της αστραπής. 
Η Ρόζα, ανέβηκε στο ποδαράκι του σκαμπό για να έρθει στα ίσα με τον μπάρμαν και τον κοίταξε απειλητικά, απλώνοντας το χέρι της για να τον αρπάξει από τον γιακά του καρό πουκάμισου που φόραγε.
«Μη μου κάνεις εμένα την κότα, μίστερ, γιατί στο κάνω το μαγαζί καλοκαιρινό. Θα φάω εγώ, αλλά κι εσύ θα φας κάμποσες. Ξέρω kick boxing και έχω ρίξει ψηλότερο από σένα κάτω.... Λοιπόν;;;», έφτυσε τις λέξεις μια μια για να γίνει περισσότερο κατανοητή. 
Ο Λόρη-κατά κόσμων Γρηγόρης- άπλωσε το χέρι του στο γιακά και κατέβασε το δικό της από εκεί, με μια κίνηση. 
«Άκου, δεσποινίς.... Αν θες καμιά μπύρα ή κανένα ποτό, ok. Μπορώ να σε εξυπηρετήσω. Για ότι άλλο θες, να ρωτήσεις, να πας αλλού. Εδώ δεν είναι γραφείο πληροφοριών. Κατάλαβες;». Την κοίταξε με το δήθεν κακό του το βλέμμα, γιατί ήταν γνωστό ότι ο Λόρη δεν είχε ίχνος κακίας μέσα του. Ένας καλοκάγαθος άνθρωπος ήταν, που πέρα από τον όγκο του, τίποτα άλλο δεν ήταν τεράστιο στην προσωπικότητά του εκτός ίσως από την καλοσύνη του και την αγάπη του για τους συγχωριανούς του. Αυτά, βέβαια, δεν τα γνώριζε εκείνη, αφού δεν ήταν από εκεί.
Αν πρόδιδε τον Τότα-παρατσούκλι του Γιάννη- ήταν σαν να πρόδιδε τον εαυτό του. Στο χωριό, μπορεί, να μην μιλάς με κανέναν, να είσαι τσακωμένος με όλους, αλλά εάν έρθει ξενόφερτος για να κάνει κακό σε κάποιον χωριανό, τότε τον υπερασπίζεσαι με όλη την δύναμη της ψυχής σου.  Έλληνες παιδάκι μου, τι περιμένεις; Και είχε μάθει ότι η Ρόζα, δεν θα   άφηνε κοκαλάκι για κοκαλάκι στον Τότα και με το δίκιο της δηλαδή.
Η Ρόζα κατέβηκε από το σκαμπό, έστησε το κορμί της για να φαίνετε πιο αποφασιστική και κακιά και είπε γεμάτη δηλητήριο.
«Να του πεις ότι θα τον βρω. Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτεί θα τον ξετρυπώσω και αλοίμονό του!!!! Άκουσες;;;; Εσείς εκεί ακούσατε;;;», γύρισε προς το ζευγάρι. Η γυναίκα που προηγουμένως ήθελε να διαμαρτυρηθεί λούφαξε πιο βαθιά στην καρέκλα της. Ο άντρας δεν απάντησε, ούτε έγνεψε.
Γύρισε την πλάτη της και βγήκε από το μαγαζί, με την ίδια ορμή που είχε μπει πριν από λίγο. Η πόρτα έμεινε ανοιχτή, αλλά κανείς για λίγα λεπτά δεν είχε το θάρρος να πάει και να την κλείσει, με το φόβο μήπως εκείνη μετανιώσει και γυρίσει πίσω.
Ένα κεφάλι ξεπρόβαλλε σιγά σιγά πίσω από την μπάρα δίπλα από τον Λόρη.
«Έφυγε, ρε παιδιά;», ρώτησε και σηκώθηκε λίγο πιο ψηλά, μέχρι που εμφανίστηκε ολόκληρος από το στέρνο και πάνω. Ένας τύπος, με ύψος κάτι λιγότερο από ένα κι εβδομήντα, λίγα μαλλιά και κοιλίτσα. Ο Τότας, με το όνομα, την τσαχπινιά και τις πολλές γυναίκες...... Μάλλον είχε έρθει η ώρα να βρει τον μάστορά του, με τα τόσα που είχε κάνει.
Ήταν απορίας άξιο το γεγονός ότι αυτό το ανθρωπάκι είχε τόση επιτυχία στις γυναίκες. Και μιλάμε για πολλές, όχι μια. Τι ήταν αυτό που τις τράβαγε όπως το μέλι τις μέλισσες, κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει. Οι άντρες τον αγαπούσαν και οι γυναίκες τον λάτρευαν και τον συγχωρούσαν. Εντάξει, εντάξει, εξαιρείται η Ρόζα. Κάποτε θα βρίσκονταν μια να τον βάλει στη θέση του, αλλά όσο μπορούσε, ακόμη, το χωριό θα προσπαθούσε να τον προστατεύσει. 
Πόσο όμως θα τον κράταγε μακριά από τα χέρια της;
Όλα ξεκίνησαν μερικές μέρες πριν, όταν έσκασε η βόμβα Ρόζα. Ο αγαπητός κύριος Τότας είχε σχέση μαζί της για δύο χρόνια, αλλά ποτέ δεν την είχε φέρει στα μέρη του, γιατί εκείνη ζούσε σε άλλη χώρα, μέχρι που αποφάσισε να έρθει εκείνη να τον βρει και να μάθει τα πεπραγμένα του. Ως τότε, μόνο εκείνος πήγαινε κάθε τρεις και λίγο και την έβλεπε. Πάντα εκ του ασφαλούς, φυσικά......

18 σχόλια:

  1. Auta ta ek tou asfalous 8a mas fane...Marese i Roza!! poliiii! :) Kalispera geitonissa!!! polla filiaaaa! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δυνατά μπήκε ο χρόνος!!! Που το φύλαγες το διαμαντάκι; Ανυπομονώ για τη συνέχεια.
    Αυτοί οι lover boys είναι σαν τα χέλια. Όλο ξεγλιστράνε, ώσπου να πέσουν στο καμάκι (!) του επιδέξιου ψαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλογραμμένο Σταυρούλα ! Μπράβο !! Με ένα στυλ γραφής που δεν το συναντάς συχνά από γυναικεία πέννα. (για να μη παρεξηγηθώ οι γυναικείες πέννες βγάζουν αρκετές φορές πολύ δυνατά και πολύ καλά κείμενα. Άλλου στυλ όμως).

    Το δικό σου στυλ εδώ... σε film noir έφερνε.

    Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να δοκιμάσεις να γράψεις αστυνομική περιπέτεια ή κείμενο με δράση, περιπετειώδες.

    Όπως και να 'ναι,,, ήταν πολύ καλό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριμάρ : α, μάλιστα, και στης Σταυρούλας τη γειτονιά τριγυρνάς ! Σε έπιασα πάλι !! Και με εμπειρία σε lover boys !! Βρε τι φίλη Μεσσαλίνα απέκτησα !! Πα,πα, πα... θα με χαλάσουν οι "κακές" παρέες !! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!
    ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΑΣΕΣ ΠΑΛΙ ΜΟΛΥΒΙ....ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ Ε; ΝΑΤΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.....
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή χρονιά Σταυρούλα!!! Ανυπομονώ για τη συνέχεια....! Μ'άρεσε πολύ η Ρόζα ;-) Έτσι δυναμικές πρέπει να είμαστε εμείς οι γυναίκες!! φιλάκια κ καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Leviathan,
    όσο και να σου κάνει εντύπωση, ο Τότας είναι ο συνδιασμός από δύο ανθρώπους που ήδη γνωρίζω σε συσκευασία του ενός. Τώρα τι θα βγει σε αποτέλεσμα, ως γνωστών θα δείξει η ροή της γραφής.....
    Χαίρομαι που σου αρέσει γείτονα!!!! Τα φιλιά μου από την Δράμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. marimar,
    σε ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό, αλλά η συνέχεια θα δείξει τι είδους άνθρακας είναι. Μπορεί να βγει και κάρβουνο.... χαχαχαχαχα! Πάντως χαίρομαι που σου άρεσε, μέχρι εδώ.
    Ξέρεις κάτι; Αυτοί οι lover boys είναι που στο τέλος τρώνε τα μούτρα τους και καταλήγουν με την λάθος γυναίκα. Μετά γίνονται δυστυχισμένοι και αυτοί και οι άλλοι γύρω τους. Η ιστορία είναι αστεία, αλλά κατά βάθος, ο πόνος που κρύβει είναι πολύ μεγάλος, γιατί στην ουσία κανείς δεν περνάει καλά.....
    Την αγάπη μου και την εκτίμησή μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Gip,
    νομίζω ότι με έπιασες......
    Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ του γλυκανάλατου. Μου αρέσουν περισσότερο οι περιπέτειες, τα αστυνομικά και τα θρίλερ. Και να είσαι σίγουρος ότι έχω διαβάσει και δει πάρα πολλά από αυτά και τα τρία.
    Τώρα πόσο το πετυχαίνω στο προσωπικό μου στυλ, δεν μπορώ να σου πω εγώ. Εσείς θα το αποφασίσετε αυτό και να ξέρεις ότι η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για μένα. Το εκτιμώ βαθύτατα που με βοηθάτε να γίνω καλύτερη και να εξελιχθώ!!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έφη μου,
    τον είδες τον κύριο μισή πιθαμή;;;;; Κάτι τέτοιοι είναι να τους αποφεύγεις όπως ο Διάβολος το λιβάνι.... χαχαχαχαχα!!!!
    Αυτό το κομμάτι μου βγήκε πολύ εύκολα. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για την συνέχεια....χαχαχαχα!!!!
    Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου!!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Zeta Mp,
    καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία και ευτυχία!!!!
    Χαίρομαι πραγματικά που άρεσε και σε σένα τόσο πολύ. Είναι όντως η Ρόζα πολύ δυναμική, αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρει στο τέλος. Μακάρι να πάνε όλα καλά για εκείνη, αλλά στην ροή του γραψίματος τι ανατροπές θα γίνουν, άγνωστο.....χαχαχαχα!!!!
    Την καλησπέρα μου!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ τσαμπουκαλού μας βγήκε η Ρόζα βλέπω!
    Φαντάζομαι τι μας περιμένει ακόμα!

    Πολύ καλο επιθετικό για αρχή το κείμενο!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zoyzoy,
    όντως η Ρόζα δεν μασάει και πολύ.... χαχαχαχα!!!!
    Τι περιμένει τον Τότα να δεις!!!!
    Να είσαι καλά!!! Φιλάκια πολλά πολλά από την παγωμένη Δράμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι τελειο το κειμενο σου Σταυρουλα..
    καλο βραδυ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ,
    σε ευχαριστώ πολύ!!!! Καλώς ήρθες στην γειτονιά μας!!!! Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mήπως θα 'υποκύψει' και η Ρόζα ;
    Αναμένω τη συνέχεια !
    ΚΑΛΟ Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,
    μόλις ανέβηκε η συνέχεια.....
    Δεν ξέρω. Κι εγώ περιμένω να δω τι θα κάνει η Ρόζα, γιατί καμιά φορά οι ανεξάρτητες είναι αυτές που κολλάνε άσχημα και γίνονται υποχείρια των εν λόγω κυρίων.......
    Καλό Σαββατοκύρικο και σε σένα!!!! Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλό θεία!!!!
    Μπράβο πάντος......,για μία ακόμη φορά κατάφερες να τους αφήσεις όλους με το στόμα ανοιχτό!!!!!
    Ξανα συγχαριτήρια και περιμένουμε την συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......