Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

The lover boy....στ’

Ο Νώντας άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έβλεπε τίποτα. Το κεφάλι του ήταν βαρύ και στο στόμα του είχε τη γεύση του τσιγάρου και του αλκοόλ. Έκανε να σηκωθεί, αλλά ξανά ’πεσε  στο μαξιλάρι βαρύς.  
«Το μπαρ!», θυμήθηκε.  
Εκείνος, η Ρόζα, η κουβέντα. Μα τι της έλεγε μέχρι της έξι και μισή το πρωί; Σηκώθηκε σιγά σιγά και άναψε το φως. Του φάνηκε τόσο δυνατό που μισόκλεισε τα βλέφαρά του. Όχι, δεν της είχε πει εκείνος. Εκείνη μονοπωλούσε την κουβέντα. Για πρώτη φορά, μετά από δύο χρόνια, έμαθε την άλλη πλευρά της ίδιας ιστορίας. Όλο τον προηγούμενο καιρό, γνώριζε μόνο, αυτά που του ’χε πει ο Τότας. Τώρα είχε σφαιρική εικόνα. 
Όσο θυμόταν τι είχε διαδραματιστεί, τόσο ο πονοκέφαλος γίνονταν πιο ξεκάθαρος. Πήγε στο μπάνιο και άνοιξε το ντουλαπάκι που είχε τα παυσίπονα. Πήρε δύο στο χέρι του, άνοιξε τον νιπτήρα, τα κατάπιε και ήπιε νερό κατευθείαν από την βρύση. Γύρισε στο δωμάτιο και ξάπλωσε ξανά, μέχρι ο πονοκέφαλος να γίνει έστω λίγο υποφερτός. 
Τόσο καιρό ήξερε από τον φίλο του ότι η Ρόζα ήταν μια- δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα- κοπέλα που ζούσε στην Γερμανία, επειδή μετά τις σπουδές της  η ευκαιρία της δόθηκε εκεί για δουλειά. Ο Τότας την είχε γνωρίσει, όταν ανέβηκε σε εκείνη την πόλη για να αγοράσει το φορτηγάκι, που μέσω internet, του’χε φανεί σαν μια, πολύ καλή, ευκαιρία. Η Ρόζα ήταν στο τμήμα πωλήσεων και έτσι η γνωριμία, ήταν αναπόφευκτη. 
Από τον ίδιο, είχε μάθει ακόμη ότι η συγκεκριμένη ήταν εντάξει, για να περνάει καλά, αλλά δεν τον ενδιέφερε για κάτι περισσότερο. Εξάλλου, οι ερωτικές ιστορίες εξ’ αποστάσεως, ποτέ δεν έχουν το προσδοκώμενο τέλος. 
Η Ρόζα, όμως είχε πιστέψει όλα όσα της είχε υποσχεθεί. Ότι μια μέρα θα έρχονταν να την πάρει από εκεί. Ότι την αγαπούσε. Ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εκείνη και ότι ο καιρός πλησίαζε για την μεγάλη μέρα. Πως το ’χε κάνει ο Τότας αυτό σε μια τόσο τόσο..... -δεν έβρισκε την λέξη- κοπέλα; Ένιωθε ένοχος. Ένιωθε ότι αυτός ήταν που την είχε προδώσει,  μόνο και μόνο επειδή ο Τότας του ’χε πει ότι η Ρόζα ήταν σαν όλες τις άλλες και ο ίδιος δεν έκανε καν την προσπάθεια να σκεφτεί ότι ίσως, να μην ήταν. Αφού τον ήξερε. Τέτοιος ήταν πάντα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε βλακεία με γυναίκα, αλλά δεν το ’χε σκεφτεί και τώρα, ένιωθε το ίδιο σκάρτος με τον φίλο του. 
Το κινητό του ακούστηκε από κάπου μακριά, βαθιά; Που να το είχε παρατήσει; Σηκώθηκε κι έψαξε στο μπουφάν του. Στην εσωτερική τσέπη το βρήκε, αλλά δεν το πρόλαβε. Η κλήση είχε απορριφθεί. Κοίταξε το νούμερο και το όνομα που εμφανίζονταν στην οθόνη. 
«Ωχ! Δεν μου αρέσει αυτό!», σκέφτηκε.
Ο Τότας τον είχε πάρει καμιά δεκαριά φορές. Τι του έκανε εντύπωση; Κάποιος θα του τα ’χε προλάβει τα μαντάτα. Τόσοι ήταν μέσα στο μαγαζί. Το έκλεισε τελείως και το πέταξε στη καρέκλα που βρίσκονταν δίπλα στον καλόγερο. Ο πονοκέφαλος είχε σχεδόν περάσει. Άλλαξε ρούχα και ετοιμάστηκε να φύγει. Θα πήγαινε στην πόλη να πιει κανένα καφέ. Ίσως έβρισκε  κανένα γνωστό,  να περάσει την ώρα του και  να ξεκαθαρίσει λίγο το μυαλό του από την θολούρα της προηγούμενης βραδιάς.
Μισή ώρα αργότερα, έφτασε στο κέντρο, έβαλε το αυτοκίνητο στο πάρκιν που ήταν εκεί κοντά και πήγε στην καφετέρια που μάζευε τον πιο πολύ κόσμο. Μόλις άνοιξε την πόρτα, ένα βουητό από χαρούμενες κουβέντες ακούγονταν από όλη την αίθουσα. Παρά το τσουχτερό κρύο, το μαγαζί ήταν γεμάτο. Προχώρησε προς το μπαρ, όταν άκουσε να φωνάζουν το όνομά του από μια παρέα τεσσάρων ατόμων στα δεξιά. Κατευθύνθηκε προς αυτούς και κάθισε ανάμεσα τους, χαμογελώντας. Παρήγγειλε καφέ στο σερβιτόρο, όταν κάτι στο βάθος του μαγαζιού τράβηξε την προσοχή του. Ήταν δυνατόν; Αυτή που φιλιόταν με τον νεαρό να ήταν η.........
Μόλις ξεκόλλησε από την αγκαλιά του πιτσιρικά τότε την είδε ξεκάθαρα. Η Δήμητρα, με τον..... Ποιος να ’ταν αυτός; Πάντως, όποιος και να ήταν, σίγουρα είχε πολλά υπέρ, απέναντι στον Τότα. Το πιο βασικό; Ήταν συνομήλικός της. Δεν ήθελε και πολύ φιλοσοφία! Η μικρή είχε την καβάτζα της και τι καβάτζα; Τον θεό Απόλλωνα, αυτοπροσώπως!!!!!
«Α, ρε Τότα...... Καλά να πάθεις!!!!!», σκέφτηκε ο Νώντας και γύρισε το κεφάλι του στην παρέα, γελώντας  ικανοποιημένος που για μια φορά ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πληρώνονταν με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε με τίποτα!


Η Δήμητρα, έσπρωξε τον Χάρη μακριά της.
«Φτάνει! Μας βλέπει ο κόσμος!», του είπε.
«Και τι μας νοιάζει ο κόσμος; Εγώ έχω να σε δω τρεις ολόκληρες μέρες!!!!!».
«Έλα, ρε Χάρη! Άσε με σε παρακαλώ!».
«Δεν σε αφήνω! Μου έλειψες!», της είπε και την ξανά βούτηξε.
«Άσε με σου λέω, μην μπει μέσα κανένας γνωστός και μας δει!».
«Ας μας δουν. Εγώ σε θέλω και θέλω όλοι να το ξέρουν.... εκτός κι αν..... », ο Χάρης σοβάρεψε, ξαφνικά.
«Τι συμβαίνει; Ποιος να μην μας δει και γιατί;», συνέχισε.
«Ωωω, μην γίνεσαι μελοδραματικός...... Εννοώ από τους δικούς μου. Σου έχω πει ότι είναι αυστηροί και λίγο σκουριασμένα μυαλά.... Δεν θέλουν να δίνουν δικαιώματα για σχόλια και τέτοια.... Ξέρεις τώρα.... βλακείες. ».
«Ε, τότε να έρθω στο σπίτι σου και να τους γνωρίσω, για να μην έχουμε πια πρόβλημα!»
«Όχι!».
«Γιατί όχι; Εντάξει, δεν λέω, είμαστε πολύ νέοι για γάμους και μ.....κίες, αλλά τουλάχιστον, θα μπορούμε να βλεπόμαστε συχνότερα και χωρίς να γίνονται σχόλια.......».
«Είπα, όχι!».
«Γιατί;».
«Γιατί..... Ωωωω πάμε να φύγουμε σε παρακαλώ!».
«Αλλάζεις κουβέντα.....».
«Δεν αλλάζω τίποτα! Πάμε κάπου οι δυο μας να σου δείξω πόσο πολύ μου έλειψες κι εμένα...... Έλα σε παρακαλώ..... Την κάνουμε άλλη φορά αυτή την κουβέντα. Τώρα δεν θέλω να κουβεντιάσω....... Θέλω.....», κι έσκυψε στο αφτί του για να του πει ακριβώς τι ήθελε να του κάνει.
Χωρίς να σκεφτεί περισσότερο ο Χάρης, σηκώθηκε από τον καναπέ που κάθονταν και την τράβηξε μαζί του στην έξοδο. Περνώντας ανάμεσα από τα τραπέζια, η ματιά της έπεσε στον Νώντα. 
«Που τον έχω ξανά δει αυτόν;», αναρωτήθηκε, αλλά όχι για πολύ. Μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο του Χάρη και κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, ξέχασε τα πάντα κι επικεντρώθηκε στην υπόσχεση που του είχε δώσει λίγο νωρίτερα......

20 σχόλια:

  1. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
    ΑΧΑ! ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΩ!!!!!!ΒΡΕ ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΓΑΡΕΨΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΛΑ; ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!!ΑΝΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ....ΜΑΡΗ ΕΣΚΑΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ; Η ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; ΑΝΤΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ....ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΨΟΦΟΒΙΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ.....Α ΤΟΝ ΤΟΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφη,
    το ζευγάρακι αυτό είναι από το χωριό κι επειδή τα δυο παιδιά αυτά είναι πολύ γλύκα και ταιριάζουν μεταξύ τους, μου φάνηκε καλή ιδέα! Έπιασε ε;;;;
    Όσο για τα αλεξίπτωτα.... Δεν έπεσα με τον ποπο, αλλά έκανα μια πολύ θεαματική κολωτούμπα που νομίζω θα την θυμάμαι για πολύ καιρό!!!!!! Ήταν τέλεια πάντως!!!! χαχαχαχα!!!!!
    Νομίζω ότι θα το ξανά κανα!
    Ο Τότας...... αυτός θα πάθει, ακριβώς ότι του αξίζει!!!!!!
    Φιλιά πολλά πολλά, γλυκιά μου!!!! Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου άρεσε πολύ η εξέλιξη!! να σαι καλά γειτόνισσα!!! :) πολύ καλή εβδομάδα εύχομαι!! φιλιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Leviathan,
    σε ευχαριστώ γείτονα!!!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα, με πολύ πολύ δουλειά!!!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον !! Το γαϊτανάκι μπερδεύεται με αντικρουόμενα αισθήματα.

    Είμαι περίεργος πως θα τοποθετηθουν ΤΕΛΙΚΑ απέναντι στα γεγονότα που εκυλίσσονται ο Τότας, ο Νώντας, η Δήμητρα, η Ρόζα... Τον Χάρη για β! ρόλο τον κόβω, θα δείξει. Και συ θα 'θελες να ξέρεις το κατανοώ. Σε οδηγούν όταν γράφεις.

    Τους μάθαμε, μας κέντρισες την περιέργεια, προχώρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gip,
      ο Χάρης..... Μου ’δωσες μια ιδέα....... Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!
      Την καλησπέρα μου και την εκτίμησή μου!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τι γίνεται εδώ; δίνετε ο ένας στον άλλο ιδέες; Δηλαδή για τον Χάρη είχες β' ρόλο, ή αυτός είναι ο δολοφόνος στο διήγημα του Gip;
      χα χα!!!

      Αυτή η κοπέλα η Δήμητρα, απίστευτη στις σχέσεις της. Άραγε ξέρει για τις προφυλλάξεις που πρέπει να παίρνει;
      Σου δίνω ιδέα. Τι; σαχλαμάρα; Οκ. να δούμε τι θα δούμε.

      Φιλιά, και να ξέρεις με απέτρεψες απο ένα ταξίδι στη Δράμα!!!!

      Διαγραφή
    3. marimar,
      δεν το ’χα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι έτσι.... Εγώ μόλις μου είπε ο GiP ότι ο Χάρης φαίνεται για όσκαρ β’ αντρικού ρόλου.... είπα να ...... δεν σου λέω τώρα θα σου πω στο διήγημα...... χαχαχα!!!!
      Η Δήμητρα τελικά έγινε το κεντρικό πρόσωπο για όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου σκύλας, ε;;;;; Ούτε αυτό το προέβλεψα. Εγώ για την Ρόζα ήθελα να μιλήσω, αλλά τελικά μπέρδεψα τα μπούτια μου..... χαχαχαχαχα!!!!
      Κοίτα, η Δράμα είναι πολύ όμορφη, αλλά είναι 660 χλμ περίπου από την Αθήνα. Δεν μπορείς να κάνεις το ταξίδι αυθημερόν, είναι κρίμα. Έλα για τουλάχιστον κανένα τριήμερο να προλάβεις να ξεκουραστείς και να περάσεις όμορφα. Αυτό εννοούσα, αλλά μάλλον πάλι θάλασσα τα έκανα.....
      Φιλιά πολλά πολλά και σε περιμένω να έρθεις!!!!!

      Διαγραφή
  6. Άμα δεις αυτή τη Δήμητρα, να της ρίξεις ένα χέσιμο εκ μέρους μου ,γιατί δεν τη γουστάρω καθόλου!
    Άντε μπράβο, μην έρθω εγώ μέχρι εκεί και κάνει και κρύο... Πόση ώρα είναι Αθήνα-Δράμα-Αθήνα;
    Αναμένω τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimiscon,
      δεν θέλω να την δικαιολογήσω την Δήμητρα, αλλά έχει το πλεονέκτημα της ηλικίας και της ανεμελιάς. Τώρα αν το καλλιεργήσει, τι σόι γυναίκα θα γίνει;;;;;...... Άστο καλύτερα, δεν θέλω να το σκέφτομαι......
      Λοιπόν πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε:
      Αθήνα 503χλμ μέχρι Θεσ/νίκη
      Θεσ/νίκη 150χλμ μέχρι Δράμα
      Δράμα 150χλμ μέχρι Θεσ/νίκη και
      Θεσ/νίκη 503χλμ μέχρι Αθήνα......
      Δεν θα σταματήσεις μια φορά στη Λαμία για καφέ; Άλλη μια στα Τέμπη να γεμίσεις. Κορινό για κανένα καφεδάκι ακόμη......Μετά Δράμα και στον γυρισμό επίσης άλλες τρεις στάσεις.....
      Άσε, σε σύνολο δεν σου φτάνουν δύο μέρες..... Είναι σκότωμα. Έχει και τρεις δύσκολες διαδρομές...... Καραβόμυλος-Πλαταμώνας, Τέμπη και Αμφίπολη......
      χαχαχαχα!!!! Το έχω κάνει άπειρες φορές τα τελευταία πέντε χρόνια που μένω μόνιμα πια στην Δράμα. Μέχρι στα πιτ στοπ μας έμαθαν, χαχαχαχα!!!!!
      Την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  7. Σταυρούλα το προχωράς σαν να πλέκεις με πολλές βελόνες και διάφορα χρώματα. Έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, διευθύνεις τους πρωταγωνιστές σου έξοχα και οι αλληλοεπιδράσεις προμηνύουν πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Να δούμε και τι σκέπτεσαι και για τον Χάρη.
    Εξαιρετική η φωτογραφία. Πολύ τρυφερό στιγμιότυπο.
    Μπράβο σου Σταυρούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόφορε,
      δεν είναι γλύκα τα πιτσιρίκια; Βέβαια, καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που γράφω. Ένα όμορφο ζευγαράκι είναι στο ξεκίνημα της ζωής τους.
      Για τον Χάρη όντως σκέφτηκα κάτι, αλλά πρέπει να δω πως θα το χρησιμοποιήσω....
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Την καλησπέρα μου!!!!!

      Διαγραφή
  8. Σε αναμονή εξελίξεων....
    Τα περισσότερα που σκέφτομαι τα είπαν οι φίλοι μας.
    Τα έχω πει και πολλές φορές...
    Αναρωτιέμαι μήπως στον Χάρη δώσεις πρώτο ρόλο...
    Δεν θέλω να σου ..εκμαιεύσω κάτι.. προτρέχω.. συγνώμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαγιά Αντιγόνη,
      όπως είπα και στον Χριστόφορο έχω μια ιδέα για τον Χάρη. Τώρα σκέφτομαι πως θα το χρησιμοποιήσω αυτό..... Θα δούμε.
      Δεν προτρέχεις καθόλου! Εδώ μια προσπάθεια κάνω να γράψω λίγο για να περάσουμε καλά! Δεν είναι και το μυστικό του κράτους, πια!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν πιστεύω ν'αφήσει ο Χάρης να του πάρει την γκόμενα ο παλιός όπως και να'χει ο νέος είναι ο ωραίος και'χει και περισσότερα χαρίσματα!

    Αναμένουμε!

    Με φιλιά θαλασσινά και πολλά μποφόρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήθελα ο Χάρης να εξελιχτεί σε αληθινό εθνικό ηγέτη,
    να ιδρύσει κόμμα και να διώξει όλη αυτή τη πλέμπα που βρομίζει τη πατρίδα μας!!!
    Χμ ,σαν να το πήγα πολύ μακριά μου φαίνεται ε;χαχαχα
    Την καλησπέρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπετάνιε,
      κι εγώ θα το ’θελα επίσης! Λες να τα καταφέρει;;;;
      Καλά έκανες που το ’θεσες έτσι, γιατί κι εσύ μου έδωσες μια ιδέα......
      Την καλησπέρα μου και στους δυο σας!!!!!

      Διαγραφή
  11. Zoyzoy,
    του αξίζει λες του Χάρη η Δήμητρα;;;;;;
    Δεν ξέρω..... είδωμεν....
    Φιλιά, γλυκιά μου, πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάθε επισόδειο είναι και καλύτερο από το άλλο!! Μας κάνεις κ ανυπομονούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......