Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μια Περιπέτεια.

Γεια σας!
Αυτό εδώ είναι το blog της θείας μου, αν και δεν ξέρω τι θα πει αυτή η λέξη ακόμη. Κι άλλες λεξούλες δεν ξέρω, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.... Σήμερα θέλω να σας πω, για την περιπέτεια του Σαββάτου.  
Κάθε εβδομάδα ερχόμαστε με τη μαμά και τον μπαμπά από την  Κεραμωτή στη Δράμα, για να δούμε τη γιαγιά και τον παππού και εγώ φαντάστηκα ότι και αυτή η φορά, θα είναι σαν όλες τις άλλες, αλλά δεν ήταν. Που να ήξερα η καψερή!
Ξύπνησα το πρωί του Σαββάτου και η μαμά με άλλαξε και με τάισε και ήταν όλο χαμόγελα και τραγουδάκια και ο μπαμπάς το ίδιο και η γιαγιά και ο παππούς και ήταν και άλλοι πολλοί στο σπίτι που έμπαιναν έβγαιναν και χαμογέλαγαν και όλο και κάτι σπόντες μου πέταγαν, αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Κάτι για μπάνιο μου έλεγαν και τι καλά που θα είναι και τι όμορφη θα είμαι και όλο τέτοια.....
Με έντυσε η μαμά με ένα πολύ φανταχτερό φόρεμα, με έβαλε στο αυτοκίνητο και πήγαμε στην εκκλησία. Είχα πάει και άλλη φορά, αλλά εκείνη την ημέρα ήταν πολύ όμορφα στολισμένη και είχε και πολύ κόσμο με τα καλά του, που άλλους τους γνώριζα και άλλους όχι, αλλά εκείνοι με ήξεραν..... Καλά γίνεται αυτό;
Μετά με πήρε μια θεία αγκαλιά και ένας κύριος με ψηλό καπέλο και γένια κάτι διάβαζε και εγώ ήμουν πολύ ανήσυχη, γιατί δεν ήξερα τι έλεγε ο κυριούλης και γιατί η μαμά μου δεν με είχε στα χέρια της και με έδωσε στη θεία και όλο ερχόταν ο μπαμπάς μου να με καθησυχάσει, αλλά εγώ δεν ήθελα. Ευτυχώς, λίγη ώρα μετά με δώσανε στη μαμά μου, αλλά εκείνη έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αντί να με κανακέψει, ξέρετε τι έκανε; Με έγδυσε!!!! Ναι, ναι μπροστά σε όλο εκείνο τον ξένο κόσμο και εγώ έκλαιγα γιατί ντρεπόμουν και όλοι οι άλλοι έδειχναν ευτυχισμένοι. Και αυτή η σκασμένη η θεία που έχει το blog, όλο βίντεο με τράβαγε και όλο φωτογραφίες. Δεν θα μεγαλώσω; Θα της δείξω εγώ!!!!! 
Ξαφνικά, που λέτε με δίνουν σε εκείνον το κυριούλη με την μακριά γενειάδα και η θεία που με κράταγε με άλειψε λάδι. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Εκεί να δείτε κλάμα!!!!! Αλλά το περισσότερο το έριξα όταν με βούτηξε ο κυριούλης μέσα σε εκείνη την μπανιέρα, που ήταν μικρή και περίεργη. Χάλασα τον κόσμο από τις φωνές μου, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να πιω αρκετό νερό, μπλιάχ!!!!! Επιτέλους, κάποια στιγμή, αφού με ξαναντύσανε, με πολύ πιο όμορφα ρουχάκια από πριν, με πήρε η μανούλα αγκαλιά, η οποία μου είχε λείψει πάρα πολύ, μπορώ να σας πω και πήγαμε σε μια ταβέρνα να φάμε, αλλά εγώ δεν ήθελα να φάω κάτι άλλο εκτός από ψωμί, που μου άρεσε πάρα πολύ και το έφαγα όλο. Αλήθεια σας το λέω!!!
Ξέρετε τι πρόσεξα από εκείνη την ημέρα και μετά; Δεν με ξαναφωνάξανε μπέμπα. Περίεργο....... γιατί εγώ νόμιζα ότι έτσι με έλεγαν. Πάντως τώρα, με φωνάζουν όλοι ΘΕΟΦΙΛΙΑ και ο παππούς μου χαίρετε πάρα πολύ, γιατί έχω το δικό του το όνομα! Να σας πω την αλήθεια και εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που έχω το όνομά του!!!!!!

Υ.Γ. Να λύσω μια παρεξήγηση που έγινε. Νονά δεν έγινα εγώ αλλά μια άλλη κυρία. Εγώ έκανα τη δουλειά του φωτογράφου..... Το καταδιασκέδασα πάντως οφείλω να ομολογίσω!!!!

16 σχόλια:

  1. Να ζήσεις Θεοφιλία!
    Στο κολύμπι της ζωής να πάρεις το χρυσό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο όνομα...

    Κι εγώ βρε θα βασανίσω μια ψυχή τελη Οκτωβρη, όπως έκανε η θεία σου σε σένα!
    Θα της δωσω το ονομα Μελιτήνη και θα την σβουρηξω στα φιλιά οπως κανω τωρα και σενα!

    μουατςςςς

    Να σας ζησει Σταυρούλα μου και πάντα άξια να είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταυρούλα μου...... κούκλα ειναι το μωρο!!!


    και το όνομα τέλειο....


    Να τη δεις νύφη...

    και Θεοφιλία να προσέχεις τη νονά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νονά Σταυρούλα?
    Καλά έπρεπε να διαβάσω όλα τα σχόλια για να μπώ :))

    Αντε βρέ να σας ζήσει κα νυφούλα να την καμαρώσετε!

    Φιλιά θαλασσινά σε σε΄να και την Θεοφιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγιά Αντιγόνη,
    να είσαι καλά!!!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Cou) Coula,
    να λύσω μια παρεξήγηση.... Η νονά είναι η άλλη θεία, αυτή η θεία που έχει το blog με έβγαζε φωτογραφίες.... και βίντεο.... κατάλαβες; Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!!!! Εγώ έχω βαφτήσει δύο αγόρια ο ένας είναι 25 σήμερα και ο άλλος 13..... Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νερένια μου,
    εγώ φταίω που σας μπέρδεψα. Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Η Θεοφιλία μας είναι όντως πολύ γλυκό παιδί και αυτό που εύχομαι είναι να είναι πάντα καλά. Το ίδιο για όλα τα παιδάκια του κόσμου!!!! Φιλιά και καλησπέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zoyzoy,
    όχι εγώ νονά, αν μπεις θα δεις τη διευκρίνηση. Πάντως είτε νονά είτε όχι θεωρώ ότι η βάφτιση είναι ένα μυστήριο που δίνει σε ένα παιδί εκτός από όνομα, ένα ακόμη ζευγάρι γονέων που έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν στο να μεγαλώσει σωστά(πνευματικά εννοώ). Σε ευχαριστώ για τις ευχές και κρατώ πολύτιμες αυτές που αφορούν τη μικρή! Να είσαι καλά!!! Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζησει!!

    Μου άρεσε πολύ η περιγραφή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Katerina,
    ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Να είσαι καλά!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σταυρούλα.. Να ζήσει η ανιψιά σου Θεοφιλία!!. Γερή και τυχερή, ευλογιμενη σ'όλη της τη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. John,
    σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ανταποδίδω τις ευχές!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ομορφη διηγηση...
    Σιγουρα ολα τα μωρα καπως ετσι "σκεφτονται" εκεινη την στιγμη...
    Και μου αρεσει το ονομα αλλα και ολα τα ονοματα που χρησιμοποιουνται ολοκληρα και οχι με υποκοριστικα...
    Το ονομα μου σπανια το εχω ακουσει...αφου απο 7 χρονων μου εχουν κολλησει το Theo...
    Καλο Σαββατοκυριακο Σταυρουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. akantoy,
    λες να είναι έτσι;
    Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τα υποκοριστικά πολύ μου τη δίνει και εμένα. Ο μόνος άνθρωπος που με φώναζε με ολόκληρο το όνομά μου ήταν ο πατέρας μου. Έφυγε εκείνος και δεν το ξανά άκουσα έτσι. Όλοι με φωνάζουν με το μισό....
    Την καλησπέρα μου και καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σας ζήσει Σταυρούλα..γέρη να είναι και τυχερή στη ζωή της..όσο για το όνομα απλά..ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ..ΘΕΟΦΙΛΙΑ δεν το είχα ξανακούσει και με μάγεψε...
    Υ.Γ. πολύ όμορφη και η διήγησή σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. utopia,
    ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! Να είσαι καλά!!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσιγάρο Κρέας ....

Να διευκρινίσω αρχικά ότι δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν. Μια σκέψη θέλω να καταθέσω, επειδή τυγχάνει να είμαι και καπνίστρια και ......